Συνεχίζουν οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγαν Παρασκευόπουλος, Τσέκερης, Κυρίτσης, ακολουθεί ο Βαρεμένος και… έπεται συνέχεια

0

Νέο κύμα αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται και η αποχώρηση της νεολαίας του κόμματος. Έτσι καθημερινά θα ανακοινώνονται και νέες αποχωρήσεις από το κόμμα.
Ως γνωστόν μεγάλο σοκ προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου (6+6), που ακολούθησε την ομάδα Τσακαλώτου (Ομπρέλα). Οι αποχωρήσεις αυτές είχαν ως συνέπεια η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή να βρίσκεται λίγο πιο πάνω από αυτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όμως το χειρότερο απ’ όλα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ανταγωνιστικού σχήματος στο χώρο της Αριστεράς. Και μετά απ’ όλα αυτά έρχεται η αποχώρηση τριών σημαντικότατων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
Πρόκειται για τον πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, τον δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης, καθώς και τον πρώην διευθυντή της Αυγής Αγγελος Τσέκερης, ενώ περίπου βέβαιο είναι ότι θα αποχωρήσει και ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και πρώην δημοσιογράφος, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος ζήτησε να μην τον αποκαλούν ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κυρίτσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του με ανάρτηση στο facebook, όπου έγραψε:
«Καλημέρα, μετά από 43 συναπτά έτη στην οργανωμένη πάλη, από σήμερα είμαι ανένταχτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, παρ’ ότι αναγκαστική, όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα. Ψυχή βαθιά».

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο πρώην υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος, εξηγώντας παράλληλα ότι αυτό δεν αποτελεί «διαζύγιο» από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς.
Σε άρθρο του με τίτλο «Κομματικά διαζύγια (με ένα υστερόγραφο)», στην ιστοσελίδα news247.gr, ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρει:
«Σπανίως είναι βελούδινα τα διαζύγια, κομματικά ή οικογενενειακά. Δεν ξέφυγε από τον κανόνα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν κάποιες προσφωνήσεις “αποστάτες”. Θυμήθηκα παλιά διαβάσματα, τον Γάλλο φιλόσοφο και λογοτέχνη Roland Barthes, που έγραφε ότι στον χωρισμό δεν έχει σημασία ποιος φεύγει και ποιος μένει στο σπίτι: Για τον ερωτευμένο, αυτός που φεύγει είναι πάντα ο “άλλος”, ανεξάρτητα από μετακομίσεις ή ταξίδια» και πιο κάτω «Για τους «ερωτευμένους” λοιπόν της συνεδρίασης το πράγμα ήταν ξεκάθαρο: Εκείνοι που έφυγαν ήταν οι άλλοι, δηλαδή η σημερινή ηγετική ομάδα που στέρησε την ανανεωτική αριστερά από την πυξίδα της και την ξεστράτισε μετά το 2018».

Ο πρώην διευθυντής της Αυγής και πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Άγγελος Τσέκερης, με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει πως με email που έστειλε στη γραμματέα, Ράνια Σβίγκου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα
«Ψυχή βαθιά. Πριν λίγο, έστειλα στην Γραμματέα του κομματος Ράνια Σβιγγου αυτό το μέιλ. Αγαπητή Ράνια. Με αυτό το μειλ σε ενημερώνω ότι αποχωρώ από την Κεντρική Επιροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το κόμμα

Share.

Comments are closed.