Τέλος εποχής για τον Βασίλη Ζορμπά στην Αγία Παρασκευή. Τον διαδέχτηκε ο Βασίλης Σάρκουλας 

0

Βασίλης φεύγει, Βασίλης έρχεται… στην Αγία Παρασκευή.
Ο Βασίλης Σάρκουλας διαδέχεται τον Βασίλη Ζορμπά στο τιμόνι της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας».
Στις εσωτερικές εκλογές που διενεργήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νυν αντιδήμαρχος απέσπασε 44 ψήφους σε σύνολο 61. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Νίκος Ζόμπολας με 13 ψήφους και τρίτος ο Δημήτρης Δημητρίου με 2 ψήφους. Υπήρξαν 2 λευκά, ενώ δεν προσήλθαν 14 άτομα που βάσει καταστατικού είχαν δικαίωμα ψήφου, καθώς μετείχαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Οφείλουμε να πούμε ότι δεν αποτέλεσε έκπληξη η εκλογή του, αφού οι ψίθυροι του τελευταίου διαστήματος τον παρουσίαζαν ως το «αγαπημένο παιδί» του Βασίλη Ζορμπά και φυσικά ως φαβορί. Πέραν αυτού πρόκειται για έναν αξιόλογο επιστήμονα χαμηλών τόνων. Βέβαια από δώ και σπέρα θα διαπιστώσουμε αν διαθέτει και τις απαραίτητες αρχηγικές ικανότητες, που απαιτούνται.
Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι αυτή η εκλογή σημαίνει το τέλος εποχής για τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος βέβαια, όπως δήλωσε, θα παραμείνει στα δημοτικά έδρανα της αντιπολίτευσης.
Πριν από τις αρχαιρεσίες, ο κ. Σάρκουλας είχε δηλώσει: «Στόχος μου είναι, με τη βοήθεια όλων σας, να παραμείνει η παράταξή μας ενωμένη και να εμπλουτιστεί με νέα στελέχη από όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες, ώστε όλοι μαζί δυναμικά να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να της ξαναδώσουμε τον ηγετικό ρόλο που της αξίζει».
Μετά το τέλος των αρχαιρεσιών ο δεύτερος στη σειρά εκλογής, Νίκος Ζόμπολας, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον συνυποψήφιο και νέο επικεφαλής Βασίλη Σάρκουλα, διάδοχο του Βασίλη Ζορμπά. Να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους που με τίμησαν με το 22% των ψήφων, αν και ήμουν πρόσφατο μέλος της παράταξης. Μας δίνει σε όλους την ευθύνη να συνεχίσουμε και να παράξουμε αποτέλεσμα προς όφελος της πόλης. Στη μαζική δημοκρατική διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής έθεσα κάποιες προϋποθέσεις για να μπορέσει να επανακάμψει η παράταξη επιτυχώς και νικηφόρα και θα είμαστε δίπλα στο νέο επικεφαλής, αλλά προφανώς κανένας δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν και αναμένουμε σύντομα πρωτοβουλίες και δείγματα γραφής ανανέωσης».

Share.

Comments are closed.