Ο Κασσελάκης έδειξε πόρτα σε Αχτσιόγλου: Αν θέλουν να φύγουν, να το κάνουν τώρα – «Επιεική» με τον Πολάκη όσα είπε

0

Μήνυμα στην Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα «6+6» έστειλε από τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και την εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη και την εκπομπή «Allegro Μα Με Τρόπο», έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Είπεότι ο ίδιος κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου σε συνάντηση όπου της πρόσφερε όποιο ρόλο ήθελε, ωστόσο εκείνη ήταν που αρνήθηκε, αποκλείοντας έτσι τον εαυτό της και τα στελέχη που βρίσκονταν κοντά της από το να γίνουν οι ίδιοι η νέα ηγετική ομάδα.
Απαντώντας σε σχόλιο σε ενδεχόμενη αποχώρηση της ομάδας «6+6» σημείωσε πως «Από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κυρία Αχτσιόγλου και της προσέφερα όποιο ρόλο θέλει. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Έχω πει ο 2ος είναι πρώτος. Είπα ελάτε να είστε η ηγετική ομάδα.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα
», δείχνοντας, ουσιαστικά, ο κ. Κασσελάκης την πόρτα της εξόδου στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου.

Ερωτηθείς ο κύριος Κασσελάκης για τον Παύλο Πολάκη αρχικά άσκησε κρητική στον βουλευτή Χανίων λέγοντας πως «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου δεν βοήθησε», είπε σχολιάζοντας την ανάρτηση του κρητικού πολιτικού κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου που προκάλεσε σφοδρά αντιδράσεις. Ωστόσο στη συνέχεια υπερασπίστηκε την επιλογή του να τον τοποθετήσει στη θέση του υπερσυντονιστή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Δεν πρέπει να κρίνεται ο Παύλος για το ρόλο που του ανέθεσα πριν δούμε τη δουλειά του.
Γενικά στα social υπάρχει ένα κλίμα τοξικό. Πολλές φορές με ευνοεί αλλά δεν με εκφράζει
».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις διαφωνίες και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε πως «ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα. Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος. Έτεινα χείρα φιλίας. Σέβομαι πολύ το κόμμα γιατί το επέλεξα, με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».
Επίσης σε άλλο σημείο τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές. Το ίδιο είχα πει στον κ. Τσακαλώτο. Οι διαφορές και οι διαφωνίες είναι μικρές. Φαίνεται πως είναι πιο προσωπική η διαφωνία και λυπάμαι που μιλάμε επί προσωπικού.
Οι ομάδες, οι οργανώσεις ανά τη χώρα να μπορέσουν να αγκαλιάσουν το νέο κόσμο και να υπάρχει λογοδοσία στο κόμμα. Ο σκοπός μου στη ροή της πολιτικής θα δημιουργήσουμε τα think tanks να δημιουργήσουμε ατζέντα και μετά αυτή θα πάει διάδραση στη βάση. Θα βρούμε στελέχη που έχουν εμπειρία στα θέματα.
Αυτοί οι άνθρωποι όταν αισθανθούν ότι κάποιος τους ακούει, θα αισθανθούν ότι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι τομεάρχες μας στη Βουλή θα έχουν τις ιδέες μέσα από τα τμήματα.
Το Συνέδριο θα υπάρχει κοστολογημένο πρόγραμμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ότι αφορά υο δικό του ρόλο είπε χαρακτηριστικά: «Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω και να γειώσω το κόμμα στην κοινωνία, σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση για το αν μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Τέλος σε ερώτηση της για το τι θα έκανε αν το 2015 ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως δεν θα είχε για υπουργό οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Share.

Comments are closed.