Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Δύο κορυφαία στελέχη «κουνάνε μαντήλι» από σήμερα. Τι απαντάει ο Κασσελάκης

0

Oι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ραγδαίες και φαίνεται ότι οι αποχωρήσεις ξεκινάνε από σήμερα το μεσημέρι, πριν την αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο τηλεοπτικό σταθμός ΣΚΑΙ, δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος (δεν πρόκειται για βουλευτές) αναμένεται με κοινή ανακοίνωσή τους το μεσημέρι να δηλώσουν την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι δεν θα συμμετέχουν στην αυριανή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, τα στελέχη που πιθανότατα θα φύγουν σήμερα είναι είτε οι Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης είτε οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης. Όπως και να έχει, κανένα συγκεκριμένο όνομα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα., Επιπλέον να τονίσουμε ότι μετά από μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση των μελών της «Ομπρέλας», αποφασίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα μέλη της εσωκομματικής τάσης να συμμετάσχουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο., Η αποχώρηση της «Ομπρέλας» είναι προεξοφλημένη ωστόσο υπάρχουν ζητήματα προς διευκρίνιση: Πότε ακριβώς και με ποια διαδικασία θα αποχωρήσουν τα περίπου 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που αναμένεται να αποχωρήσουν., Υπενθυμίζεται πως νωρίς χτες το πρωί, η «Ομπρέλα» κατέθεσε κείμενο 1.300 υπογραφών, με την επισήμανση πως αυτό δεν πρόκειται να κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή, με το οποίο ανακοίνωναν τις αιτίες για τις οποίες αποχωρούν και περιέγραφαν τα επόμενα βήματά τους προκειμένου να έχει η Ανανεωτική Αριστερά έναν αξιόπιστο φορέα., Τα 1.300 μέλη που υπογράφουν το κείμενο, περιγράφουν και τα χαρακτηριστικά του φορέα που οραματίζονται για να καλύψει το κενό που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα του ηγεσία., Πέρα από τους «ομπρελίστας» πρέπι να τονίσουμε ότι και ο Γιώργος Σταθάκης έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί ούτε ως παρατηρητής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως η ομάδα που περιβάλλει τον νέο πρόεδρο, «είναι ομάδα αποτυχίας»., Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από το κόμμα και τόνισε πως κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ., «Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο, έχει τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Παρέμβαση Κασσελάκη: Δεν θα κάνουμε πίσω
Μήνυμα προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο», μια ημέρα πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου και αναμένεται να οριστικοποηθεί το διαζύγιο ανάμεσα στους «προεδρικούς» και την «Ομπρέλα».

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», δήλωσε συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ότι ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει, υπογραμμίζοντας ότι «χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και «είναι στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας, παράλληλα, το έργο που έχει κάνει η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναφέροντας ότι θα παρουσιαστεί εν όψει των ευρωεκλογών πρόγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα και έμπρακτες πολιτικές.
Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και στο σκάνδαλο των υποκλοπών ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι η αλήθεια θα λάμψει. Μπορεί οι κυβερνώντες να μας ειρωνεύονται αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αφήσει να καταρρακώνεται το κράτος δικαίου και η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας.
Τέλος ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της οριζόντιας και άδικης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί. «Δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ στη ζωή τους. Παίρνουν οριζόντια, αυθαίρετα μέτρα. Δεν υπάρχει καμιά λογική και δεν θέλουν να ακούσουν. Πάνε να πάρουν από τους πολλούς δυσβάσταχτα ποσά ενώ αλλού υπάρχει μεγάλη σπατάλη».

Share.

Comments are closed.