Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Σενάριο ακόμα και για πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη αν δεν πάρει πίσω το δημοψήφισμα

0

Γενικεύεται η σύρραξη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει από την κεντρική επιτροπή του Σαββατοκύριακου τη διαγραφή των στελεχών που του επιτέθηκαν, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταφύγει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα. Η δήλωση Κασσελάκη έχει προκαλέσει έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις σε οριζόντιο επίπεδο με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και φυσικά απροσδιόριστες.
«Ο Κασσελάκης έχει βάλει το πιστόλι στο τραπέζι. Όλα πλέον είναι ανοικτά» έλεγε κομματικό στέλεχος, εκτιμώντας ότι η κίνηση Κασσελάκη είναι αντικαταστατική. Πολλοί μάλιστα θυμίζουν ότι η εκλογή Κασσελάκη έχει κατατεθεί και στο πρωτοδικείο, επομένως «θα πρέπει να σεβαστεί το καταστατικό».
Η απόφαση Κασσελάκη να διεξαχθεί εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές έχει ενοχλήσει ακόμη και εκείνους που του έδιναν χρόνο και χώρο από την αρχή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν άπαντες παίρνουν αποστάσεις από «την απόφαση του Πολάκη ουσιαστικά» να εκκαθαρίσει το κόμμα από όποιον διαφωνεί.
Δεν ήταν τυχαία ασφαλώς η πανηγυρική ανάρτηση Πολάκη αμέσως μετά το «διάγγελμα Κασσελάκη»: «Δείτε το, τα είπε όλα ο Πρόεδρος και τη λύση!» έγραψε.


Μετα απ’ όλα αυτά ακόμα και σύμμαχοι του προέδρου, όπως η πλευρά του Νίκου Παππά, τηρούν αποστάσεις, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικά ομιχλώδες τοπίο για τους συσχετισμούς στην κεντρική επιτροπή. Πλ’επν κορυφαία στελέχη Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, είναι σε μεταξύ τους συνεννοήσεις με στόχο να παρέμβουν για να αποτραπούν διαλυτικές εξελίξεις στις οποίες εκτιμούν ότι οδηγεί η ανακοίνωση Κασσελάκη.
Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα για τις διαγραφές, ο Θοδωρής Δρίτσας σε ανάρτησή του επανήλθε κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καλώντας τα μέλη «να αντισταθούν στην παραφροσύνη και τη γελοιότητα».

Τα στελέχη της τάσης των 6+6 έχου σήμερα το απόγευμα νέα σύσκεψη, καθώς τα νέα δεδομένα ανατρέπουν τις αποφάσεις που έλαβαν χθες για το πώς θα κινηθούν στην Κεντρική Επιτροπή.
Και η Ομπρέλα επανεξετάζει τις κινήσεις της, καθώς είχε αποφασίσει να αποχωρήσει στην Κεντρική Επιτροπή. Σε νέα τηλεδιάσκεψη εξετάζει τους χειρισμούς της υπό τα νέα δεδομένα, κι εφόσον αποφασίσει ότι θα δώσει κανονικά το «παρών» αύριο, αναμένεται να θέσει με το «καλημέρα» το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο θεωρεί εντελώς αντικαταστατική ενέργεια, καθώς για πειθαρχικά ζητήματα αποφασίζει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Στόχος να αναδειχθεί ότι η ίδια η ηγεσία παραβιάζει κανόνες και όργανα και οδηγεί στη διάλυση του κόμματος, επιβεβαιώνοντας την κριτική τους.
Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσει και η τάση Τεμπονέρα (Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς).

Share.

Comments are closed.