Τεράστια γκάφα Κασσελάκη: 24 ώρες μετά τη συνάντηση με Ανδρουλάκη έκοψε τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ, με τις δηλώσεις για Σημίτη

0

Ως χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει, τα όσα είπε για τον Κώστα Σημίτη ο Στέφανος Κασσελάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας. Τούτου δοθέντος μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γκρέμισαν τις όποιες γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα και τούτο μόλις μέσα σε 24 ώρες μετά τη συνάντηση, σε καλό κλίμα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Γλαβίνας, «ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας» .

«Η προσφορά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους», σημείωσε ο κ. Γλαβίνας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε πως «ο πρώην πρωθυπουργός πρωταγωνίστησε στα μεγάλα έργα υποδομών, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας, προώθησε βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος, πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και ενίσχυσε το κράτος δικαίου και τα θεσμικά αντίβαρα με την ίδρυση των ανεξάρτητων αρχών, τις οποίες όψιμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως υπερασπίζεται» .
Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».
Αναλυτικά η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάση Γλαβίνα, σχετικά με τα σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη
«Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας.
Η προσφορά του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους.
Ο πρώην Πρωθυπουργός πρωταγωνίστησε στα μεγάλα έργα υποδομών, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας, προώθησε βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος, πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και ενίσχυσε το κράτος δικαίου και τα θεσμικά αντίβαρα με την ίδρυση των ανεξάρτητων αρχών, τις οποίες όψιμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως υπερασπίζεται.
Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε ερώτηση στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, στο τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για τους λόγους που δεν βρέθηκε στη χθεσινή εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το χειρίστηκε και με πολύ επίπονα μνημόνια».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσκληθεί στην εκδήλωση και υπήρχε μάλιστα κάθισμα με το όνομά του, ωστόσο, δεν πήγε.
Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του, του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.
Ο κ. Ανδρουλάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του, στη Βουλή, το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο διάλογός τους αφορούσε το θέμα των υποκλοπών και επικεντρώθηκε στην πλειοψηφία των 3/5 που απαιτείται για τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τους συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων Αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Πάντως οι δηλώσεις του κ. Γλαβίνα, με αφορμή το σχόλιο Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη καταδεικνύουν ότι οι όποιες γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «γκρεμίστηκαν»  μόλις 24 ώρες μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Share.

Comments are closed.