Μανώλης Χριστοδουλάκης: Στόχος μας δεν είναι να συγκρινόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να γίνουμε η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας [Βίντεο]

0

«Χθες είδαμε ακόμη μία δημοσκόπηση που αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μια σταθερά ανοδική τροχιά», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας πως «θα ήταν παράλογο κάποιος να περιμένει σε έναν μόλις μήνα να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας».
Ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά να εκφράσει έναν προγραμματικό πολιτικό λόγο με σοβαρές προτάσεις που θα πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης της χώρας.
Στην ερώτηση της κ. Αναστασοπούλου, αν υπήρξαν συγκλίσεις με τον κ. Κασσελάκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι προφανώς υπάρχουν συγκλίσεις σε κάποια ζητήματα και αυτές είναι απαραίτητες, ιδίως στο επίπεδο της βάσης και των μαζικών, κοινωνικών χώρων. «Είναι άλλο αυτό όμως και άλλο να μιλάμε για την ύπαρξη ενός κοινού βηματισμού αυτή τη στιγμή».
Επεσήμανε δε, ότι το μείζον είναι να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών, όπως η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά τα νοικοκυριά και οι συμπολίτες μας.
Επιπλέον, ανέφερε  την υποκρισία της κυβέρνησης στο ζήτημα της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι δεν θα υπάρξει καμιά αύξηση φόρων. «Είπαν ψέματα πριν τις εκλογές ότι δεν θα αυξήσουν κανέναν φόρο. Και τώρα με σκιάχτρο τη φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση επιβάλλει έναν οριζόντιο κεφαλικό φόρο, που εν τέλει δεν την αντιμετωπίζει, απλώς αυξάνει τα φορολογικά έσοδα. Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού κράτους για ελέγχους και διασταύρωση στοιχείων, να διασυνδέσει τις ταμιακές μηχανές με τα POS και επιτέλους να δώσει κίνητρα στους αντισυμβαλλόμενους, δηλαδή να εκπίπτουν οι αποδείξεις από τη δική τους φορολογία. Αυτά τα μέτρα θέλουν πολιτικό θάρρος και η κυβέρνηση 4 χρόνια δεν έχει προχωρήσει στη θεσμοθέτηση τους. Αυτά, ναι, χτυπούν όντως την φοροδιαφυγή».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής

Share.

Comments are closed.