AP: Το Ισραήλ αντιστέκεται στην πίεση των ΗΠΑ για «ανθρωπιστική παύση» του πολέμου – Απαιτεί επιστροφή των ομήρων [Το μέτωπο]

0

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu), σύμφωνα με το Associated Press (AP) αντιστάθηκε την Παρασκευή την αυξανόμενη πίεση των ΗΠΑ για μια «ανθρωπιστική παύση» στον πόλεμο που διαρκεί σχεδόν ένα μήνα για να προστατεύσει τους αμάχους και να επιτρέψει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα, επιμένοντας ότι δεν θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός μέχρι να απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken) πραγματοποίησε το τρίτο ταξίδι του στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, επαναλαμβάνοντας την αμερικανική υποστήριξη στην εκστρατεία του Ισραήλ να συντρίψει τη Χαμάς μετά τη βάναυση επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. Επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν (Joe Biden) για σύντομη παύση των μαχών για την αντιμετώπιση της επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης.Ο συναγερμός έχει αυξηθεί για τους αυξανόμενους θανάτους Παλαιστινίων και την εμβάθυνση της δυστυχίας για τους αμάχους από εβδομάδες ισραηλινών βομβαρδισμών και μια διευρυνόμενη χερσαία επίθεση που κινδυνεύει με ακόμη μεγαλύτερες απώλειες. Τα κατακλυσμένα νοσοκομεία λένε ότι πλησιάζουν στην κατάρρευση, με τα φάρμακα και τα καύσιμα να εξαντλούνται κάτω από την ισραηλινή πολιορκία. Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στη Γάζα, ή το 70% του πληθυσμού, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΟΗΕ.
Μετά από συνομιλίες με τον Νετανιάχου, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι απαιτείται προσωρινή διακοπή για να ενισχυθούν οι παραδόσεις βοήθειας και να βοηθηθεί η απελευθέρωση των ομήρων που πήρε η Χαμάς κατά τη βάναυση εισβολή της στις 7 Οκτωβρίου.

Share.

Comments are closed.