Η Γαλλία θα φιλοξενήσει διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για τη Γάζα

0

Η Γαλλία θα φιλοξενήσει μια διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα στις 9 Νοεμβρίου, καθώς προσπαθεί να συντονίσει τη βοήθεια προς τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσαν διπλωματικές πηγές.
Ενώ το Παρίσι έχει προσφέρει την υποστήριξή του στο Ισραήλ για μια θανατηφόρα επίθεση στις 7 Οκτωβρίου από τρομοκράτες της Χαμάς, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για τις απώλειες αμάχων που έχουν αυξηθεί κάτω από τους βομβαρδισμούς αντιποίνων του Ισραήλ που έχουν δει χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους στη Γάζα.

Ποιοι θα παρευρεθούν στη διάσκεψη;
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους στη Βρετάνη ότι η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί και θα συμμετάσχουν σε αυτήν αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων καθώς και υπουργοί Εξωτερικών. Επίσης θα προσκληθούν βασικοί περιφερειακοί φορείς, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία και οι αραβικές χώρες του Κόλπου, καθώς και οι κύριες δυτικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις. Διεθνείς θεσμοί και οργανισμοί θα είναι επίσης παρόντες, δήλωσαν οι διπλωμάτες.
Η Παλαιστινιακή Αρχή θα είναι παρούσα, αλλά το Ισραήλ δεν πρόκειται να προσκληθεί, είπαν.
Η διάσκεψη θα έχει ως στόχο την κινητοποίηση χρηματοδοτικών πόρων με διάφορους τομείς που έχουν προσδιοριστεί για υποστήριξη έκτακτης ανάγκης με βάση τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών για τις άμεσες ανάγκες.
Η Γαλλία στέλνει δύο ελικοπτεροφόρα στα ανοικτά των ακτών της Γάζας, καθώς συνεργάζεται με τις ισραηλινές και αιγυπτιακές αρχές για να βρει έναν τρόπο παροχής ιατρικής βοήθειας στους ανθρώπους που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς στην πολιορκημένη περιοχή.
Οι διπλωμάτες δήλωσαν ότι θα υπάρξει συζήτηση για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου που θα χρησιμοποιεί θαλάσσιους διαδρόμους για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αλλά και για να δούμε πώς τα πλοία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους τραυματίες στη Γάζα.

Share.

Comments are closed.