Υποκλοπές: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο από τον Νίκο Ανδρουλάκη [Βίντεο]

0

Κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπόμνημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την ανάθεση της έρευνας σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Με το υπόμνημα ζητείται ενόψει όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Να εξακριβωθεί δηλαδή αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.
Σημειώνουμε ότι η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, που είχε κατατεθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία της προς τον αντεισαγγελέα, Αχιλλέα Ζήση του ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας εφ’ εξής, ενώ όπως τονίζεται, λόγω  της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της έρευνας, «υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων».
Επιπλέον σήμερα το μεσημέρι Τρίτη (31/10) ο Νίκος Ανδρουλάκης συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστο Ράμμο.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος νωρίτερα κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το θέμα των υποκλοπών.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο κ. Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατέθεσα σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του κ. Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Για να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων. Εάν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός.
Επίσης, μίλησα με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμο, για τις σοκαριστικές καταγγελίες, που έκανε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές.
Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης.
Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών.
Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό που αγωνίστηκε για να έχουμε κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιοτική δημοκρατία

Share.

Comments are closed.