Κρίστη Αγαπητού: Κύριε Ρούσσο να ζητήσετε συγγνώμη

0

Tο σχόλιο του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου στον προσωπικό λογαριασμού του στο Facebook, αλλά και η ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου που αναφέρουν ότι: «Η ακροδεξιά διολίσθηση της παράταξής τους στα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα, μετά την αποχώρηση του κ Γ Κουράση, γεννά μόνο θλίψη», προκάλεσαν  την αντίδραση της επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», Κρίστης Αγαπητού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αγαπητού

«Κύριε Ρούσσο να ζητήσετε συγγνώμη
“Εκτός από δημοτικές εκλογές στο Χαλάνδρι, έγινε και δημοψήφισμα για τη Δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Αυτοδιοίκησης”, δήλωνε στις 15 Οκτωβρίου το βράδυ ο κ. Σίμος Ρούσσος.
Βέβαια, αποσιώπησε τεχνηέντως να αναφέρει ότι, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, εγώ η ίδια τον συνεχάρηκα, πηγαίνοντας μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, την ώρα των επινίκιων του αντιπάλου, πράξη αν μη τι άλλο υπερβατική, δεδομένων των συνθηκών.
Αντί λοιπόν ο κ. Ρούσσος να αντιληφθεί την πολιτική κουλτούρα που αντιπροσωπεύω, η οποία παρεμπιπτόντως κατατέθηκε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με την μόνιμη διατύπωση θετικού πολιτικού λόγου, προτιμά να διολισθαίνει επικίνδυνα, χρησιμοποιώντας δημόσια γλώσσα που υποβαθμίζει και προσβάλλει βάναυσα τα δημοκρατικά ήθη και έθιμα.
Γιατί πώς αλλιώς να σχολιάσω την εκφορά του Η διαδοχή του Γ. Κουράση φαίνεται να οπισθοδρομεί προς την ακροδεξιά, η οποία ξεπερνά κάθε όριο ευπρέπειας, ατομικής και συλλογικής, και ρέπει προς επικίνδυνα μονοπάτια. Το χειρότερο είναι ότι η συγκεκριμένη φράση, που διατυπώθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, δόθηκε ως απάντηση σε σχόλιο του τέως δημάρχου της πόλης, Κώστα Παττακού. Δηλαδή, δύο σημαίνοντα πρόσωπα του Χαλανδρίου “μοιράστηκαν” μία καταφανώς αντιδημοκρατική “άποψη” χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των γραφομένων.
Κύριε Ρούσσο, αν έχετε να μας καταθέσετε έργα, πράξεις ή αναφορές δικές μου ή στελεχών της παράταξής μου, που να συνάδουν με ανάλογους χαρακτηρισμούς, καταθέστε τους. Γνωριζόμαστε όλοι σε αυτήν την πόλη. Είδαμε και είδατε άλλωστε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συμπεριφορές που απέχουν πολύ από τον τρόπο που εμείς πολιτευόμαστε.
Κύριε Ρούσσο, σας καλώ, έστω και κατόπιν εορτής, να ζητήσετε συγγνώμη για την προσβλητική δημόσια αναφορά σας και να αποσύρετε το συγκεκριμένο σχόλιο.
Κρίστη Αγαπητού,
Επικεφαλής “Αγαπάμε το Χαλάνδρι” Δημοτική Σύμβουλος»

Share.

Comments are closed.