Ρήξη στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας: Αποσύρει τους διπλωμάτες μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

0

Την έντονη αντίδραση του Ισραήλ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan) στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη υπέρ των Παλαιστινίων.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελί Κοέν (Eli Cohen), έδωσε άμεση εντολή στους διπλωματικούς εκπροσώπους της χώρας, να αποχωρήσουν αμέσως από την Τουρκία, προκειμένου να «επανεξεταστούν οι σχέσεις».
Υπενθυμίζεται ότι Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στη συγκέντρωση της Κωνσταντινούπολης, υπέρ των Παλαιστινίων,  πως το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.
«Επαναλαμβάνω πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό (…). Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, ο Ερντογάν μιλά καθαρά επειδή η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε σήμερα απευθυνόμνος στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρώθεί στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Συνεχίζοντας ο Ερντογάν θεώρησε επίσης τις δυτικές χώρες υπεύθυνες για τους θανάτους στη Γάζα επειδή απέτυχαν να σταματήσουν τις ισραηλινές επιθέσεις.
«Ισραήλ, θα σε ανακηρύξουμε εγκληματία πολέμου στον κόσμο», είπε ο Ερντογάν. «Κάνουμε τις προετοιμασίες μας και θα ανακηρύξουμε το Ισραήλ στον κόσμο, εγκληματία πολέμου».

Share.

Comments are closed.