Φώφη Γεννηματά: Όλο το ΠΑΣΟΚ στο Α΄ Νεκτροταφείο για τα 2 χρόνια από τον θάνατό της [Φωτο]

0

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο τρισάγιο στη μνήμη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τον θάνατό της.
Το παρών έδωσαν ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και η κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα.
Ακόμα, εκεί ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το σύνολο της Κ.Ο του κόμματος.
Επίσης παρόντες ήταν ο Μανώλης Όθωνας, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Παναγιώτης Βλάχος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Κώστας Λαλιώτης, η Τόνια Αντωνίου,  ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Θόδωρος Παπαθεωδώρου, ο Φώτης Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Ντούρος, καθώς και άλλοι στενοί της συνεργάτες της.
Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου κατευθύνθηκαν στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου όπου άφησαν λίγα λουλούδια.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης για τη συμπλήρωση δυο ετών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά δήλωσε:
«Η Φώφη Γεννηματά είχε το ιδιαίτερο χάρισμα να μπολιάζει κάθε στιγμή της πολιτικής της παρουσίας και δράσης με την αγάπη και την έγνοια για τον άνθρωπο.
Το όραμα της για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό για όλους μας.
Δεν δείλιασε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις για την παράταξη.
Δεν έβαλε τις πολιτικές της αξίες στο ζύγι της μικροκομματικής και κοντόφθαλμης πολιτικής συγκυρίας, διασφαλίζοντας την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ.
Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μείνει το όνειρο ζωντανό.
Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.
Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου, που η Φώφη έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα από κοντά μας.
Θα την θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη

Ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι «Σήμερα τιμούμε μια σπουδαία γυναίκα, αγωνίστρια, παράδειγμα αποφασιστικότητας και αφοσίωσης στους κοινούς μας αγώνες για Δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Τιμούμε μια άξια συντρόφισσα, που και σήμερα εμπνέει με την τόλμη και το θάρρος που επέδειξε σε δύσκολες και για την ίδια και για την παράταξή μας. Παρακαταθήκη για όλους μας και για αγώνες νέους. Τιμούμε τις προσπάθειες της για να ξανακάνουμε την παράταξη μας , το ΠΑΣΟΚ, δυνατό και χρήσιμο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τιμούμε μια καλή φίλη, τη Φώφη Γεννηματά».

Επιπλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα για την ημέρα
«Η Φώφη Γεννηματά είχε το ιδιαίτερο χάρισμα να μπολιάζει κάθε στιγμή της πολιτικής της παρουσίας και δράσης με την αγάπη και την έγνοια για τον άνθρωπο. Το όραμα της για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό για όλους μας. Δεν δείλιασε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις για την παράταξη. Δεν έβαλε τις πολιτικές της αξίες στο ζύγι της μικροκομματικής και κοντόφθαλμης πολιτικής συγκυρίας, διασφαλίζοντας την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μείνει το όνειρο ζωντανό.
Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου, που η Φώφη έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα από κοντά μας. Θα την θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη»
 .


Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το μνημόσυνο

Share.

Comments are closed.