Κυριάκος Μητσοτάκης σε Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Χτυπήστε τη Χαμάς, χωρίς υπερβολικό ανθρωπιστικό κόστος

0

Η Ελλάδα υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να επιτεθεί εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, αλλά θα πρέπει να προφυλαχθούν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης αλληλεγγύης στο Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post.
«Κύριε πρωθυπουργέ, αγαπητέ Bibi. Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος. Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά φρικτό. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, στη βοήθειά μας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκη.
Επιπλέον ο έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Ελλάδα έκανε μια «πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού».

Ο κ Νετανιάχου απευθυνόμενος προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό είπε: «Κύριε πρωθυπουργέ, καλέ μου φίλε Κυριάκο, χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ. Πάντα λέω ότι το καλύτερο πράγμα, εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ. Στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ. Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα. Είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είμαστε στη μεριά του πολιτισμού και πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί απέναντι στη Χαμάς, που είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)».


Η επίσκεψη Μητσοτάκη είναι η τελευταία από μια σειρά επισκέψεων δυτικών και ευρωπαίων ηγετών στο Ισραήλ, με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να φτάνει τη Δευτέρα και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη.
Η ανησυχία είναι μεγάλη σχετικά με τους πάνω από 4.500 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού (IDF) και από τις αποτυχημένες εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, καθώς και το ανθρωπιστικό κόστος της απόφασης του Ισραήλ να σταματήσει όλες τις αποστολές τροφίμων, καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας. Μόνο δύο μικρά κομβόι των 20 και 17 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν φτάσει στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα της Αιγύπτου τις τελευταίες δύο ημέρες.

  • Διαβάστε σχετικό άρθρο τοης ισραηλινής δημοσιογράφου Tovah Lazaroff από την εφημερίδα Jerusalem Post με τίτλο «Greek PM: Act against Hamas, but without too much humanitarian cost», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.