Βέλγιο: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες – Βρέθηκε και το όπλο του φονικού

0

Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Ο 45χρονος δράστης, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς σε ένα καφέ στο προάστιο Σέρμπεεκ των Βρυξελλών, όπως επιβεβαίωσε η εισαγγελία, ενώ βρέθηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε για να διαπράξει την αιματηρή επίθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του 45χρονου, όπου δεν βρέθηκε. Σύμφωνα με τη Le Soir, το καφέ στο οποίο πυροβολήθηκε και συνελήφθη βρίσκεται κοντά στο σπίτι που κατοικούσε.
Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον πυροβολισμό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου ενώ νοσηλεύτηκε στην εντατική, όπου και τελικά κατέληξε.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο φερόμενος ως δράστης δηλώνει μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
“Με ισλαμικούς χαιρετισμούς, Αλλάχου Άκμπαρ. Ονομάζομαι Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλάνι και πολεμώ για τον Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτήν. Δόξα στον Αλλάχ. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση για λογαριασμό των μουσουλμάνων. Έχω σκοτώσει τρεις Σουηδούς, μέχρι στιγμής. Δόξα στον Αλλάχ. Τρεις Σουηδούς, ναι. Σε εκείνους που έβλαψα, ας με συγχωρήσουν. Κι εγώ τους συγχωρώ όλους. Ειρήνη υμίν”, αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης
Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να απεικονίζεται η στιγμή της χθεσινής δολοφονίας.


Άλλο βίντεο φέρεται να δείχνει τον δράστη να πυροβολεί και μεά να ανεβαίνει στο σκούτερ και να φεύγει.

Share.

Comments are closed.