Αρνητικά αποτελέσματα Β’ γύρου για ΝΔ – Χάνει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους  Αθηναίων και Θεσσαλονίκης

0

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας περνάει στον Δημήτρη Κουρέτα ο οποίος συγκέντρωσε 59,68% έναντι 40,32% του νυν περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, με την ενσωμάτωση στο 100%.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Ιωάννης Τρεπεκλής απέσπασε τελικά το 65,40% των ψήφων, έναντι 34,60% της επίσημης Ρόδης Κράτσα.
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο “αντάρτης” της ΝΔ Κωνσταντίνος Μουτζούρης βρίσκεται κατέλαβε την πρώτη θέση με 54,68%, έναντι του 45,32% του Στεφανή Αλκιβιάδη, τον οποίο στήριξε επίσημα η Ν.Δ
Με την ενσωμάτωση στο 100% στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ο Χριστόδουλος Τοψίδης συγκεντρώνει 50,86%, έναντι 49,14% του επίσημου Χρήστου Μέτιου.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Αμανατίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 56,77%, με τον Γιώργο Κασαπίδη, τον επίσημο, να ακολουθεί με 43,23%.
Τέλος, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δημήτρης Πτωχός συγκέντρωσε 52,77%, έναντι του Πέτρου Τατούλη ο οποίος συγκέντρωσε 47,23%.
Στον Δήμο Αθηναίων η σκυτάλη περνάει στον Χάρη Δούκα ο οποίος συγκέντρωσε το 55,96% των ψήφων, έναντι 44,04% του Κ. Μπακογιάννη, με την ενσωμάτωση στο 99,24%.
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Κ. Ζέρβας (32,67) έχασε από τον Στ. Αγγελούδη (Συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου) ο οποίος συγκέντρωσε 67,33%.
Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, την Πάτρα, ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης (ΚΚΕ) εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς έλαβε το 56,69% των ψήφων ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,31%.

Χάρης Δούκας: Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα, Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη νίκη του στον Δήμο Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας, έκανε λόγο για ένα όμορφο ταξίδι που μόλις τώρα ξεκίνησε. , Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας μίλησε για μία πόλη που αλλάζει σελίδα και δεσμεύτηκε πως θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να κάνει πράξη όσα έχει πει., Ο κ. Δούκας ανέφερε: «Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για την τεράστια τιμή που μου έκαναν και ξέρω πολύ καλά την πολύ μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι πίστεψαν στο όνειρο και μπήκαν μαζί μας σ’ αυτό το πανέμορφο ταξίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους συνεργάτες, την οικογένειά μου και όλους τους πολίτες, που κατάφεραν το ακατόρθωτο. Πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη, ασφαλή, καθαρή και δημιουργική, στο όραμά μας πως μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε., Βεβαίως, οφείλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, να ευχαριστήσω το ΒΟΛΤ, τους ανθρώπους από την Οικολογία, τους ανθρώπους από δημοτικές παρατάξεις της Πράσινης Αθήνας, από τα Δικαιώματα., Οφείλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Ζαχαριάδη και τη δημοτική παράταξη της Ανοιχτής Πόλης, που μας στήριξαν στον β’ γύρο και οφείλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους πολίτες, οι οποίοι ήρθαν να ψηφίσουν σε αυτήν τη δεύτερη εκλογική διαδικασία., Και θέλω να δεσμευτώ ότι θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου και θα είμαι δίπλα σε κάθε Αθηναία και κάθε Αθηναίο, για να μπορέσουμε μαζί να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει και όπως της αξίζει. Μαζί θα τα καταφέρουμε»., Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία, αυτά τα οποία είπαμε να τα κάνουμε πράξη. Θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ να το καταφέρουμε»., Στην ερώτηση πού οφείλει τη νίκη του, απάντησε: «Στους πολίτες, που πίστεψαν στο ακατόρθωτο, που είδαν ότι τελικά μπορεί να αλλάξει αυτή η πόλη. Το πίστεψαν κι έγινε πράξη».

Κώστας Μπακογιάννης: Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας
«Φεύγω από το δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά» δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι επικοινώνησε με τον «νέο εκλεγμένο δήμαρχο της Αθήνας κ. Χάρη Δούκα και του έδωσα τα συγχαρητήριά μου».
«Θα τον διαβεβαιώσω ότι είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του για να οργανώσουμε μια σοβαρή μετάβαση» πρόσθεσε.
Ο απερχόμενος δήμαρχος της Αθήνας ευχαρίστησε την ομάδα του για τον αγώνα που έδωσε ενώ τόνισε ότι «η ευθύνη της ήττας βαραίνει αποκλειστικά εμένα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ήταν καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία
«Σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε στην πρώτη δήλωσή του μετά τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι τα ουσιαστικά συμπεράσματα αυτών των εκλογών βγήκαν την πρώτη Κυριακή.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εκλέγησαν και να τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «προσβλέπει σε μια γόνιμη συνεργασία».
Αναφορικά με τις ανατροπές που σημειώθηκαν στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία».
Τόνισε όμως, ότι «τα ουσιαστικά συμπεράσματα αυτών των εκλογών βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή».
Σημείωσε ακόμη ότι υπήρξε μια συσπείρωση απέναντι στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.
Ως προς τα πολιτικά μηνύματα, τόνισε ότι «υπήρξε μια αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα. Αυτό θα κάνουμε».
«Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν, να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές και σε αυτές έγινε καταγραφή της δύναμης των κομμάτων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ήττα Μητσοτάκη το αποτέλεσμα των εκλογών
«Σήμερα πετύχαμε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Νίκη της αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη. Νίκη της ανανέωσης. Νίκη του προοδευτικού λόγου που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού. Είναι όμως και η πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη. Της αλαζονείας, της αμετροέπειας και των πελατειακών πρακτικών», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε τον τελευταίο μήνα ότι είναι ικανός να συνεργαστεί ακόμα και με το σκοτάδι για να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους. Απόψε, όμως, ο ελληνικός λαός του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι τη νικηφόρα πορεία που ξεκινήσαμε στις εθνικές εκλογές. Έχουμε πολλούς αγώνες, πολλές μάχες και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Είμαι σίγουρος ότι θα τις κερδίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί. Γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.
Μια ισχυρή αξιόπιστη δύναμη που θα δώσει μία άλλη πνοή στον ελληνικό λαό. Για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαιη ανάπτυξη. Αυτό είναι το όραμά μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε
».

Share.

Comments are closed.