Αννέτα Καββαδία για Κασσελάκη: L’État, c’est moi? Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;

0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προειδοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, ότι όποιος υπονομεύει την ενότητα του κόμματος  δεν θα βρει θέση στα ψηφοδέλτιά του.
Συγκεκριμένα η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία που ανήκει στην αριστερή αντιπολίτευση σήκωσε το γάντι, ειρωνεύθηκε τον νέο πρόεδρο με μια φράση που αποδίδεται στον Λουδοβίκο 14ο και του έθεσε την ρητορική ερώτηση μήπως έχει καταργήσει τα όργανα, θυμίζοντάς του ότι οι υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές, ορίζονται από τις Νομαρχιακές Επιτροπές αλλά την τελική απόφαση λαμβάνει η Κ.Ε.
Όλα ξεκίνησαν με την προειδοποιητική βολή που απηύθυνε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, με μια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα
λίγη ώρα πριν να ανακοινωθούν οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Προεδρείου της Κ.Ο.
Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε πως «όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr. Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς», κάτι που οι «διαφωνούντες», εξέλαβαν ως πρόθεση κατάργησης των Οργάνων και δημιουργίας ενός νέου «δικού» του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από αυτό Αννέτα Καββαδία, μέλος της ΠΓ που ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που ανήκει στην Ομπρέλα, έγραψε σε ανάρτησή της στρο facebook:
Η ανάρτηση τηε κ. Καββαδία
«L’État, c’est moi?
Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό.
Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;
«Άρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών
1. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή».
Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές.»

Share.

Comments are closed.