Δημοτικές εκλογές 2023: Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν οι κάλπες και πότε δίνεται παράταση

0

Αύριο, Κυριακή 8 Οκτωβρίου, προσέρχονται στις κάλπες οι πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ψηφοφορία ξεκινά το πρωί στις 7:00 και οι κάλπες κλείνουν στις 19.00 το απόγευμα, δηλαδή η ψηφοφορία διαρκεί 12 ώρες, το ίδιο θα ισχύσει και στις 15 Οκτωβρίου, σε όποιες περιοχές απαιτηθεί επαναληπτική διαδικασία.
Η ψηφοφορία διενεργείται συνέχως από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ακόμη εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και η ώρα λήγει, η εφορευτική επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία για ακόμα δύο ώρες.
Σε περίπτωση διακοπής της διαδικασίας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, για οποιονδήποτε λόγο, η ψηφοφορία παρατείνεται με συμφωνία και του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής, για χρονικό διάστημα ίσο με την διακοπή τους.
Παράλληλα, σε ιδιαίτερα εξαιρετικές περιπτώσεις, η εφορευτική επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία και πέραν των δύο (2) ωρών της εκλογικής διαδικασίας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών μέχρι να εξαντληθεί ο αριθμός των παρόντων εκλογέων.

Βρείτε το εκλογικό σας τμήμα

Share.

Comments are closed.