«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Ήττα για τη διοίκηση Ρούσσου  που δεν τήρησε τα νόμιμα με τους οικίσκους

0

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με επικεφαλής την  Κρίστη Αγαπητού, αναφέρεται στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η οποία αναστέλλει την εκτέλεση εργασιών για την εγκατάσταση 6 προκατασκευασμένων οικίσκων σε έκταση του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος,  προκειμένου να δημιουργηθεί  μικρός καταυλισμός όπου θα στεγάζονταν εκεί Ρομά από το δήμο Χαλανδρίου και η οποία είχε εκδοθεί από τις 14 Σεπτεμβρίου και παρ’ όλα αυτά παρέμενε κρυφή έως σήμερα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αγαπητού
Με δικαστική απόφαση, που έχει τη «βούλα» του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αποτελεί πραγματικό κόλαφο για τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, αναστέλλεται η εκτέλεση η έγκριση εργασιών για την εγκατάσταση 6 προκατασκευασμένων οικίσκων σε έκταση του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος,  προκειμένου να δημιουργηθεί  μικρός καταυλισμός όπου θα στεγάζονταν εκεί Ρομά από το δήμο Χαλανδρίου

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών παρ’ ότι έχει εκδοθεί από τις 14 Σεπτεμβρίου (!) εν τούτοις παρέμενε κρυφή από τον κ. Σ. Ρούσσο έως σήμερα, αφού είναι προφανές, ότι δεν εξυπηρετούσε τα εκλογικά του «αλισβερίσια», ώστε να τα εκμεταλλευτεί μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, οπότε και θα έπεφτε η αυλαία των δημοτικών εκλογών.
Η δικαστική ετυμηγορία, αποτελεί μία σοβαρή απόδειξη, ότι στα κράτη δικαίου, τον τελευταίο λόγο έχει η δικαιοσύνη και όχι οι αυθαίρετες ενέργειες, όπως του κ. Ρούσσου και των συνεργατών του, που δυστυχώς, εκθέτουν βάναυσα τον δήμο Χαλανδρίου.
Σπεύδουμε να θυμίσουμε, ότι στις 11 Ιουλίου, όταν το θέμα είχε τεθεί επί τάπητος στο δημοτικό συμβούλιο από την παράταξη μας «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», ο κ. Ρούσσος αντί απάντησης προκάλεσε με την ανεκδιήγητη συμπεριφορά του την αποχώρηση όλων των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τον λόγο παράκαμψης των νόμιμων ενεργειών για το συγκεκριμένο θέμα.
Η δικαστική κρίση όμως-κι’ ευτυχώς- δεν λαμβάνεται σύμφωνα με τα δεδομένα-Ρούσσου αλλά βάσει των νόμων του ελληνικού κράτους.
Από την ανάλυση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου προκύπτει η καθολική κατάρριψη της επιχειρηματολογίας του δημάρχου Χαλανδρίου, ώστε να εγκαταστήσει ετσιθελικά την 8η Ιουλίου 6 προκατασκευασμένους οικίσκους για να στεγαστούν Ρομά σε …άλλο δήμο, καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας.
Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση, αναφέρονται ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι λόγοι που υποχρεώνουν τον δήμο Χαλανδρίου να μη προχωρήσει στις παράνομες ενέργειες του!
Αυτοί είναι:
1ος Δεν επιτρέπεται στη συγκεκριμένη περιοχή η εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών και οικίσκων.
2ος Δεν επιτρέπεται η ανέγερση περισσότερων του ενός κτιρίου και η δημιουργία καταυλισμού, διότι δεν προκύπτει ότι έχουν εκτιμηθεί οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις.
 3ος Δεν προκύπτει ότι λήφθηκε υπόψη η αρμονική ένταξη των οικίσκων στους αρχαιολογικούς χώρους και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής αφού δεν είχε προηγηθεί έγκριση από το τοπικό συμβούλιο μνημείων του ΥΠ.ΠΟ. ή την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
4ος Δεν προκύπτει ότι υπάρχει προηγούμενη έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας.
5ος  Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για ύπαρξη αναγκαίας υποδομής και πρόσβασης στα δημόσια αγαθά (ιατρική μέριμνα, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός, αποκομιδή απορριμμάτων κ.λ.π.) λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι δεν υπάρχουν στην περιοχή δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης με αποτέλεσμα η σύνδεση που επικαλείται η τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου μετά την υλοποίηση του έργου  να μην είναι εφικτή.
6ος Διότι από κανένα στοιχείο του φακέλου δεν προκύπτει η ύπαρξη ειδικού προγράμματος για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Δήμου Χαλανδρίου.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Γιατί το Χαλάνδρι μας, αξίζει κάτι πολύ καλύτερο.
 Αξίζει να έχει ανθρώπους, που να το αγαπούν πραγματικά και όχι καιροσκοπικά…

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner