«Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» – Μάνος Κρανίδης: Πρωτοφανείς αντιδεοντολογικές μεθοδεύσεις κατά των δημοκρατικών εκλογών

0

Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» Μάνου Κρανίδη προκάλεσε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που ακυρώνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις ημερομηνίες κεντρικών ομιλιών των συνδυασμών που παίρνουν μέρος στο Δήμο Χαλανδρίου.

Αναλυτικά η καυστική ανακοίνωσή του κ. Κρανίδη
 «Πρωτοφανείς στα πανελλαδικά χρονικά των εκλογών, αντιδημοκρατικές, αντιδεοντολογικές, ανάρμοστες πολιτικές ενέργειες και μεθοδεύσεις κατάλυσης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την διάθεση του χώρου της κεντρικής πλατείας Χαλανδρίου Αγίου Νικολάου «Ελευθερωτών».
Επικαλούμενος μια
παρωχημένη διάταξη, και με την αξιοπερίεργη «δικαίωση» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο κ. Χαράλαμπος Ρασσιάς (Χάρης Ρώμας) στην ουσία αδιαφορεί για τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και ακυρώνει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια παραδοσιακή δημοκρατική διαδικασία, εθιμική εδώ και δεκαετίες βάσει της αρχής του Συντάγματος που τους κοινόχρηστους χώρους του παραχωρεί το Δημοτικό Συμβούλιο γενικά και ειδικά σε κάθε εκλογική διαδικασία. Μια παράδοση που γίνεται αδιάλειπτα και ομαλά, εδώ και δεκαετίες, σε όλες τις εκλογές.
Τα
προσωπικά ιδιοτελή μικροπαραταξιακά συμφέροντα είναι κάτω από το κοινό συμφέρον όλων. Η δημοκρατία και το κοινό περί δικαίου αίσθημα πάντα επικρατεί, πάνω και πέρα από κάθε αντιδεοντολογική, αθέμιτη, άδικη πράξη. Το Δημοτικό Συμβούλιο παραχωρεί πρωτογενώς τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους και όχι εν τέλει η αστυνομία. Ειδικά δε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκαλεί εντύπωση, τόσο για την βιαστική ερμηνεία των νόμιμων διατάξεων, όσο και την έλλειψη προάσπισης του ρόλου του κορυφαίου δημοκρατικού οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και την προστασία της ανεμπόδιστης έκφρασης των υποψηφίων Δημάρχων, βάσει της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι
δίκαιες εκλογές, με σεβασμό των κοινών ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου είναι το ελάχιστο ζητούμενο και οφείλουμε όλοι μαζί να το περιφρουρήσουμε. Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν σχετικά, το οφείλουν. Το τοξικό κλίμα δε που έχει δημιουργηθεί οδηγεί σε ενέργειας βίας, αφού χθες τα ξημερώματα δέχθηκε βανδαλισμό το εκλογικό μας κέντρο, μια απαράδεκτη και ντροπιαστική ενέργεια, για την οποία ήδη καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, αν και όλοι υποψιαζόμαστε τους ηθικούς αυτουργούς.
Το δικαίωμα μας για
ελεύθερη άμεση επικοινωνία με τους πολίτες δεν μπορεί βέβαια να παρεμποδιστεί από τέτοιες πολιτικά απαράδεκτες ενέργειες. Η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για προεκλογική μας ομιλίας στις 5 Οκτωβρίου είναι η δίκαια. Καμία μεθόδευση δεν θα γίνει ανεκτή και να εμποδίσει την παραδοσιακή μας κεντρική ομιλία και επικοινωνία με τους συμπολίτες μας.
Η αληθινή πολιτική είναι για εμάς, πάντα, δίπλα στους φίλους και συμπολίτες μας, καθημερινά στην πραγματική κοινωνία, στους χώρους εργασίας, στην αγορά, στις γειτονιές του Χαλανδρίου μας. Για τη Δημοτική ομάδα μας και για τον Ορίζοντα ενός διαρκώς καλύτερου Χαλανδρίου, κομβικό ρόλο παίζουν: το
δημόσιο συμφέρον, η δημοκρατική λειτουργία, η ελευθερία και σύνθεση απόψεων, το ουσιαστικό αποτέλεσμα, η αξιοπιστία, η κοινή λογική, το μέτρο άριστον, η πολιτική ευγένεια, η τοπική ομοθυμία και η σύνθεση δυνάμεων. Μακριά από εμάς οι επιφανειακές λογικές του “φαίνεσθαι”, των δήθεν «χρισμάτων», κενών περιεχομένου και κατάλληλων ικανοτήτων.
Αυτή είναι η φιλοσοφία με την οποία οικοδομούμε, ως ρεύμα πολιτών και Δημοτική ομάδα, το μοναδικό αποτελεσματικό πόλο συσπείρωσης μιας εναλλακτικής άξιας διοίκησης του Δήμου και με
αυτή ζητάμε τη μαζική στήριξη των συμπολιτών μας και τη λαϊκή εντολή διοίκησης του Δήμου μας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, με σκοπό την σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Χαλάνδρι.
Πάμε όλοι μαζί, Η νίκη είναι δική μας!

                                                                   ΜΑΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΗΣ
                                                  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
                                              ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023”
»

Share.

Comments are closed.