Χάρης Ρώμας: «Χαλάνδρι στο φως» σημαίνει προτεραιότητα στην Παιδεία – Αυτές είναι οι θέσεις μας για τα σχολεία

0

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Χάρης Ρώμας εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου και π.Αντιπεριφειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκφώνησε σε σχολεία του Χαλανδρίου, τον λόγο του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, συμπληρώνοντας την αναγκαιότητα στήριξης κάθε προσπάθειας της εκπαιδευτικής κοινότητας για ευδόκιμη σχολική χρονιά. Ευχήθηκε, δε, το ένθερμο κλίμα και το δυνατό χειροκρότημα των μαθητών, γονέων και δασκάλων να είναι απαρχή μίας άκρως εποικοδομητικής χρονιάς, όπου η εκπαιδευτική λειτουργία θα είναι χαρά για όλους.
Εν συνεχεία βρισκόμενος στο 2ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου συζήτησε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης σχολικών φυλάκων. Ο κ. Ρώμας θεωρεί ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο για τα σχολεία μας να μη φυλάσσονται. Ένα πρόβλημα που θα παύσει να υφίσταται, εφόσον θα είναι ο ίδιος η επόμενη διοίκηση του Δήμου.
Παράλληλα δήλωσε σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση, που βιώνουν οι μαθητές και οι καθηγητές του 6ου γυμνασίου Χαλανδρίου, οι οποίοι παρεποδίζονται κυριολεκτικά και ανερυθρίαστα στην λειτουργία της εκπαιδευτικής δραστηριότητας,
«Αν μην τι άλλο, είναι τραγικό εν μέσω φυσικών καταστροφών και σωρεία ατυχημάτων, να ρισκάρει η δημοτική αρχή την ακεραιότητα των μαθητών και οι δημότες να παρακολουθούν υπομένοντας μία απαράδεκτη κατάσταση».
Όταν οι διευθύνσεις των σχολείων, αναγκάζονται να συνεργαστούν με τη διοίκηση του δήμου, μειώνοντας τις ώρες μαθήματος (όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στο ΔΣ την Τετάρτη 14/9/2023) και επιτρέποντας την παραμονή εργατών σε ώρες λειτουργίας σχολικού κτηρίου, εγείρει πολλά ερωτήματα, σχετικά με τον ορθό προγραμματισμό της διοίκησης και πώς εν τέλει αντιλαμβάνεται η διοίκηση τη νομιμότητα, καθώς και αν είναι ενήμερο το υπουργείο παιδείας για αυτήν την απαράδεκτη συνεννόηση, σε βάρος των εκπαιδευτικών ωρών των μαθητών δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης.
Χαλάνδρι στο Φως σημαίνει επιτέλους προτεραιότητα στην εκπαίδευση! Τέρμα στην ολιγωρία! Να μη χαθούν άλλα χρόνια και ευκαιρίες! Με σχέδιο και προγραμματισμό θα διεκδικήσουμε τους χρηματοδοτικούς πόρους για να κατασκευάσουμε τις νέες σχολικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη μας.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμά του ο κ. Ρώμας έχει δώσει έμφαση στη στήριξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Όσον αφορά στα σχολεία, το πρόγραμμα του συνδυασμού περιλαμβάνει:

  1. Ολοκλήρωση του σχεδιασμού και υλοποίηση της κατασκευής του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, με στόχο ένα πρότυπο και ενεργειακά αυτόνομο σχολικό κτίριο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ.
  2. Συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου για το 17 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, με στόχο ένα πρότυπο και ενεργειακά αυτόνομο σχολικό κτίριο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Αε για την κατασκευή του.
  3. Διεκδίκηση από το Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Χαλάνδρι.
  4. Σχεδιασμός και υλοποίηση σε ετήσια βάση Προγράμματος συντήρησης και αναβάθμισης Σχολικών υποδομών (κτιρίων και εργαστηρίων).
  5. Εγκατάσταση και λειτουργία διαδραστικών πινάκων σε κάθε τάξη σχολικής υποδομής.
  6. Σχεδιασμός και διοργάνωση ειδικών προγραμμάτων στους μαθητές με επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις για να επιτευχθεί η περιβαλλοντική και κοινωνική τους ευαισθητοποίηση.
  7. Υλοποίηση ειδικών σεμιναρίων για τη μαθητική κοινότητα στο πεδίο της πολιτικής προστασίας.
  8. Ενθάρρυνση για συμμετοχή μαθητών και καθηγητών σε προγράμματα εθελοντισμού για την ενίσχυση της έννοιας της κοινωνικής προσφοράς.
  9. Ειδικό Πρόγραμμα διάγνωσης και υποστήριξης των μαθητών/τριών και αποφοίτων των Γυμνασίων και Λυκείων σε θέματα εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού.
  10. Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγράμματος Σίτισης (Δεκατιανό) σε Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια για τα παιδιά οικογενειών σε ανάγκη σε συνεργασία με Διευθυντές και Συλλόγους Γονείς και Κηδεμόνων.
  11. Προγραμματισμός και υλοποίηση ασφαλιστικής κάλυψης μαθητών δημοτικών σχολείων.
  12. Παροχή ψυχολογικής στήριξης σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων με ειδικό πρόγραμμα Σχολικής Κοινωνικής Υπηρεσίας.
  13. Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγράμματος Παιδικών Κατασκηνώσεων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
Share.

Comments are closed.