Λιβύη – Σοκ: Στους 5.300 οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel -Πάνω από 10.000 οι αγνοούμενοι [Βίντεο]

0

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι θεωρούνται νεκροί και 10.000 αγνοούνται μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις από την κακοκαιρία Daniel στη βορειοανατολική Λιβύη, που προκάλεσαν την κατάρρευση δύο φραγμάτων, με συνέπεια να διοχετευθεί περισσότερο νερό σε ήδη πλημμυρισμένες περιοχές.
Ο Τάμερ Ραμαντάν (Tamer Ramadan), επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στη Λιβύη, έδωσε τον αριθμό των αγνοουμένων κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη της Ελβετίας την Τρίτη, σημειώνοντας ότι «ο αριθμός των νεκρών είναι τεράστιος».
Τουλάχιστον 5.300 άνθρωποι θεωρούνται νεκροί, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης την Τρίτη, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Πάνω από 2.300 οι νεκροί από την πλημμύρα στην Derna της Λιβύης και περισσότεροι από 5.000 αγνοούνται
Οι πλημμύρα στην ανατολική Λιβύη σκότωσε περισσότερους από 2.300 ανθρώπους μόνο στην παράκτια πόλη της Μεσογείου Ντέρνα, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης που εδρεύει στην Τρίπολη.


Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι παρέμειναν αγνοούμενοι ενώ περίπου 7.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από τη μανία της πλημύρας που πέρασε από μια συνήθως ξηρή κοιλάδα ποταμού, δήλωσε ο Οσάμα Άλι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης και ασθενοφόρων με έδρα την Τρίπολη.
Ολόκληρες γειτονιές πιστεύεται ότι έχουν παρασυρθεί στην πόλη, σύμφωνα με τις Αρχές.
Τα νοσοκομεία στην Ντέρνα δεν λειτουργούν πλέον και τα νεκροτομεία είναι γεμάτα, δήλωσε ο Οσάμα Άλι.
Νεκρά σώματα έχουν αφεθεί έξω από τα νεκροτομεία στα πεζοδρόμια, αναφέρει το CNN.

Share.

Comments are closed.