Συνελήφθη, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, 35χρονη που μιλούσε για 100 νεκρούς στον Βλοχό Καρδίτσας

0

Συνελήφθη χθες το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μια 35χρονη γυναίκα, κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Η 35χρονη γυναίκα, είχε αναρτήσει στο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι δήθεν υπήρχαν 100 νεκροί στον Βλοχό Καρδίτσας, από τις πλημμύρες, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, την οποία στη συνέχεια κατέβασε όμως είχε ήδη εντοπιστεί από τις αρχές.
Εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Η 35χρονη αφέθηκε ελεύθερη και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Συνελήφθη χθες (09-09-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημεδαπή, κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κατηγορούμενη είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό της που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας πλήθος νεκρών σε περιοχή της Θεσσαλίας, συνεπεία της πρόσφατης κακοκαιρίας “Daniel” , γεγονός μη επιβεβαιωμένο από τις επίσημες Αρχές.
Η σχηματισθείσα δικογραφία
θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων».

Share.

Comments are closed.