Παύλος Γερουλάνος*: Η χειρότερη ομιλία του κ. Μητσοτάκη – μέχρι σήμερα

0

Δεν θα μείνω στο ιδιαίτερα αλαζονικό και αμετανόητο ύφος του. Ούτε στο γεγονός ότι έπεσε στο επίπεδο να χαϊδεύει την Χρυσή Αυγή, υπαινισσόμενος ότι φταίνε οι μετανάστες. Θα μείνω στην ουσία.

Αφού ξόδεψε όλη την ομιλία του στο να κρύβεται πίσω από την κλιματική αλλαγή, τις «ιδιαιτερότητες» του φετινού καλοκαιριού, τον αριθμό των φωτιών που άναψαν φέτος, τη θεωρία ότι όλα τα στρέμματα που κάηκαν δεν είναι ίδιας αξίας, τους ΟΤΑ, το 112, τη Χαβάη και την Πορτογαλία, τη θεωρία ότι πίσω από τις πυρκαγιές βρίσκονται εμπρησμοί, μετανάστες, πικνίκ, τσιγάρα, μελισσοκόμοι και την άποψη τού ότι μόνο αυτός νοιάζεται για ανθρώπινες ζωές, μας είπε ότι «παλιά ήταν ανύπαρκτο το κράτος» και κουνούσε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση, διατεινόμενος ότι κάνουμε κριτική στους πυροσβέστες. Ότι δηλαδή, πως όταν αναρωτιόμαστε γιατί καίει η φωτιά 12 μέρες στον Έβρο, δεν τα βάζουμε μαζί του και την οργάνωση του κράτους, αλλά με τους ήρωες της πρώτης γραμμής.

Δηλαδή, για να καταλάβω, όταν κάνουμε εμείς κριτική στο ανύπαρκτο επιτελικό του κράτος, δεν σεβόμαστε τους ήρωες της πρώτης γραμμής, αλλά όταν κάνει αυτός κριτική στις παλαιότερες Κυβερνήσεις τούς σέβεται; Όρθιοι τον χειροκρότησαν οι Υπουργοί της ΝΔ που χειρίστηκαν πυρκαγιές στο παρελθόν.

Αλλά για πάμε και στην ταμπακιέρα: Δηλαδή, η κλιματική αλλαγή άρχισε πέρσι; Δηλαδή, παλαιότερα δεν είχαμε τσιγάρα, πικνίκ, μελισσοκόμους, μετανάστες, δραματικές καταστροφές στο εξωτερικό και ιδιαιτερότητες; Προφανώς και είχαμε. Παλιά δεν είχαμε καλούς και κακούς Δημάρχους; Με τη δική του λογική, παλιά όλα τα στρέμματα που κάηκαν ήταν ίδιας αξίας; Προφανώς όχι. Παλιά δεν είχαμε ήρωες που έσβηναν φωτιές; Και βέβαια είχαμε.

Τότε γιατί στα χέρια του κ. Μητσοτάκη κάηκαν τα περισσότερα στρέμματα την τελευταία εικοσαετία;

Ή ξέρει και δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια.

Ή ζει αλλού.

Και κάτι τελευταίο, ίσως το χειρότερο: Παλιά δεν νοιαζόμασταν για ανθρώπινες ζωές; Μόνο ο κ. Μητσοτάκης νοιάζεται; Όποιος πιστεύει ότι οι άλλες Κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ δεν νοιαζόντουσαν για τις ανθρώπινες ζωές είναι βαθιά νυχτωμένος και απίστευτα αλαζόνας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας Μητσοτάκης πολύ μικρότερος των περιστάσεων.

* O Παύλος Γερουλάνος είναι Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Α΄ Αθήνας. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Share.

Comments are closed.