Λέρος –  Αλί Σαμπανσί: Πέντε ώρες πάλευαν οι γιατροί για να κρατήσουν ζωντανό τον Σαμπανσί – Τα παιδιά του πήδηξαν από το σκάφος

0

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει και βρίσκεται ο Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε ατύχημα που είχε με ταχύπλοο που οδηγούσε ο ίδιος στους Λειψούς. Μαζί του ήταν η σύζυγος του και τα δύο τους παιδιά toy ze;ygoyw, Şevket Emrecan και Kaan Ali, πρόλαβαν και πήδηξαν από το σκάφος.
Το φουσκωτό του ζεύγους Σαμπανσί έπεσε στα βράχια, καθώς πήγαιναν σε εστιατόριο για να φάνε. Παραπλέοντα σκάφη αλλά και το Λιμενικό κινητοποιήθηκαν άμεσα και έσπευσαν στο σημείο, περισυλλέγοντας τους τραυματίες τους οποίους μεταφέραν στο νοσοκομείο της Λέρου.
Σύμφωνα με τα νέα του T24, μετά το ατύχημα από τον Ali Sabancı αφαιρέθηκε η σπλήνα του στην πρώτη επέμβαση στο νοσοκομείο της Λέρου. Ο Ali Sabancı επίσης είχε βλάβη στην αορτή και μετά της πρώτα επέμβαση διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική.
Επίσης σοβαρά τραυματισμένη, αλλά εκτός κινδύνου είναι η σύζυγός του Vuslat Doğan Sabancı.
Το ζεύγος Sabancı, το οποίο είχε βλάβες στα εσωτερικά του όργανα, μεταφέρθηκε στο Bodrum (Αλικαρνασσός) στη Μαρίνα Turgutreis με θαλάσσιο ασθενοφόρο.

Ο Αλί Σαμπαντζί, τον οποίο υποδέχθηκαν οι ιατρικές ομάδες, μεταφέρθηκε στο Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης με ασθενοφόρο από το λιμάνι της Αλικαρνασσού Turgutreis. Η Vuslat Doğan Sabancı, η οποία νοσηλευόταν στο Bodrum, μεταφέρθηκε και αυτή στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη.
Σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ζεύγους Sabancı, ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca είπε: «Ο κ. Ali Sabancı, μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, είχε ένα σοβαρό θαλάσσιο ατύχημα με τη σύζυγό του, κ. Vuslat Doğan Sabancı, και ο Ali Bey, ο οποίος τραυματίστηκε το ατύχημα, μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη με αεροπλάνο ασθενοφόρου μετά την πρώτη ανταπόκριση. Η σύζυγός του επίσης σχεδιάζεται να μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη με αεροπλάνο ασθενοφόρου. Τους προσφέρω τις καλύτερες ευχές μου».


«O Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του είχαν ατύχημα στην Ελλάδα. Τους μεταφέρουν στην Τουρκία με αεροσκάφος. Η ζωή της συζύγου του δεν κινδυνεύει. Ο Αλί Σαμπανσί φαίνεται πως νοσηλεύεται στην εντατική σε σταθερή κατάσταση ενώ η κατάσταση της υγείας της συζύγου του παρουσιάζει βελτίωση» μεταδίδει το t24.com.
«Ο πρόεδρος της Esas Holding Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί είχαν ένα θαλάσσιο ατύχημα στις 24 Αυγούστου 2023 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η θεραπεία τους συνεχίζεται και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις» αναφέρει η ανακοίνωση της Pegasus Airlines για τον ιδιοκτήτη της.

Γνωστός και αγαπητός στη Λέρο
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «https://www.aigaiotv.gr/», Νίκο Ιγνατίδη, ο οποίος μίλησε στο Live News του Mega, ο Τούρκος επιχειρηματίας είναι γνωστός στο νησί καθώς η αγάπη του για τη Λέρο και τους Λειψούς είναι γνωστή.

«Εχθές στις 21:30 είχε δέσει το πολυτελές γιοτ του στο Μακρονήσι με σκοπό να πάει στην Κατσαδιά σε ένα εστιατόριο. Πρόκειται για μία διαδρομή που έχει κάνει πολλές φορές ο Σαμπανσί και ίσως από υπερβολική σιγουριά, απ’ αυτό που δεν περιμένεις να συμβεί, έγινε το μοιραίο. Άμεσα έσπευσε το σκάφος του Λιμενικού. O ίδιος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, όπως και ο ένας του γιος» ανέφερε ο δημοσιογράφος.
Μάλιστα, τόνισε πως «ο άνθρωπος αυτός σήμερα ζει, διότι υπήρχαν οι υποδομές σε ένα μικρό νοσοκομείο, όπως είναι της Λέρου, και μετά από 5ωρη μάχη του προσωπικού κατάφεραν να τον κρατήσουν ζωντανό. Οι γιατροί δεν μπορούν να πιστέψουν πως κατάφεραν να τον κρατήσουν – τόσο σοβαρά χτυπημένο- ζωντανό. Καλό είναι να δείχνουμε τις καρότσες αλλά να λέμε και όταν γίνονται τα σωστά σε μικρά νοσοκομεία».
Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, ο κ. Ιγνατίδης είπε πως η ταχύτητα του ταχύπλοου εκτιμάται πως ήταν 25 κόμβοι, μία σχετικά μέτρια ταχύτητα, γι’ αυτό και η σύγκρουση δεν απέβη θανάσιμη.

Ποιος είναι ο Αλί Σαμπανσί
Ο Αλί Σαμπανσί είναι ένας από τους πιο επιφανείς άνδρες της Τουρκίας και έχει συμπεριληφθεί στην 54η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο το 2017, με περιουσία άνω των 650 εκατ. δολαρίων.
Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές σε πολλές ακόμα εταιρείες.
Η σύζυγός του είναι η Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hürriyet και μαζί έχουν δύο παιδιά.
Η οικογένεια φαίνεται πως έφυγε από την Αλικαρνασσό για τα ελληνικά νησιά με το πολυτελές γιοτ που διαθέτει. Το πολυτελές σκάφος εντοπίζεται ακόμα στο σημείο των διακοπών του ζευγαριού, σε έναν κόλπο στο Μακρονήσι Κάσου.
Πρόκειται για ένα γιοτ 44 μέτρων που στις 5 καμπίνες του μπορεί να φιλοξενήσει 11 άτομα διαθέτοντας επίσης 9 μέλη πλήρωμα.

Share.

Comments are closed.