Νέα Φιλαδέλφεια: Απάντηση της Αθήνας στον Κροάτη πρόεδρο – Η ανακοίνωση της Ένωση Δικαστών στον Κροάτη Πρόεδρο

0

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στον Κροάτη πρόεδρο για τα επεισόδια στη Νέα.
«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με τις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου, ο οποίος επιχείρησε να παρέμβει και να προκαταλάβει τη δικαστική έρευνα για τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σημειώνεται ότι προχθές και χθες, τον δρόμο για τη φυλακή έχουν πάρει 70 άτομα ενώ μέχρι σήμερα προφυλακίστηκαν 35 άτομα. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 105 άτομα, με το ένα άτομα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ένωση Δικαστών: Ευθεία παρέμβαση και προσβολή των θεσμών οι δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος πριν από λίγο με ανακοίνωσή της επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.
Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προφυλακίστηκε ο Κροάτης που νοσηλευόταν
Ο Κροάτης που νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο προφυλακίστηκε, το μεσημέρι της Κυριακής (13/08), ενώ η διαδικασία των απολογιών των συλληφθέντων σχετικά με τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια, κατά τα οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, συνεχίζεται.
Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη, που μαχαίρωσε τον φίλαθλο της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της άγριας επίθεσης των χούλιγκαν, με τις Αρχές να ξεκινούν τη λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αναμένεται να φτάσουν στην τράπεζα δεδομένων των εγκληματολογικών εργαστηρίων και έτσι να αρχίσει η σύγκριση με τα ίχνη γενετικού υλικού που εντοπίστηκαν στα «πολεμοφόδια» των χούλιγκαν, αλλά και στη σορό του δολοφονημένου νεαρού από την Ελευσίνα.

Οι φυλακές που μεταφέρονται οι προφυλακισθέντες χούλιγκαν
Οι προφυλακισθέντες μεταφέρονται σε διάφορες φυλακές της χώρας όπως: Κομοτηνής, Μαλανδρίνο, Γρεβενών, Χίου, Θεσσαλονίκης, Κορυδαλλού, Νιγρίτας, Λάρισας, Χανίων, Κω, Βόλου, Ναυπλίου, Τρίκαλων, Γιάννενα, Αυλώνας.

Share.

Comments are closed.