Γιάννης Μαγκριώτης*: Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε ένα απόστρατο στρατηγό, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, για υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου;

0

Στην ομιλία του στην Μυτιλήνη ο Πρωθυπουργός είπε: Θεωρώ, τον στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή, ως την καλύτερη υποψηφιότητα, για να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης στο Βόρειο Αιγαίο.

Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά τα ίδια είχε δηλώσει, όταν το 2019, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε παρουσιάσει την Χριστιάνα Καλογήρου, πρώην Βουλευτή της ΝΔ και Περιφερειάρχη από το 2014, ως υποψήφια του κόμματός του, για το Βόρειο Αιγαίο.

Περιφερειάρχης εκλέχτηκε ο καθηγητής ακτομηχανικής και λιμενικών έργων Κώστας Μουτζούρης, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που παρ’ ότι ανήκει στην ΝΔ, ήθελε να κατέβει ως ανεξάρτητος και το εννοούσε.

Άλλη σύμπτωση, ο Κώστας Μουτζούρης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μυτιλήνη, ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής και η Χριστιάνα Καλογήρου, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα.

Αν ο Μητσοτάκης εννοούσε ότι, επιλέγει τους “αρίστους”, λογικά θα έπρεπε να επιλέξει τον Μυτιληνιό καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με ειδικότητα που αφορά τα νησιά, όμως ήθελε και ακόμη πιο πολύ τώρα, θέλει, απόλυτα ελεγχόμενους από τον ίδιο.

Ο Μητσοτάκης επέλεξε τον Αλκιβιάδη Στεφανή για ένα ακόμη λόγο. Προσέξτε λίγο το σύνθημα του υποψηφίου και θα το καταλάβετε εύκολα Στα νησιά και γενικότερα στην χώρα, καλλιεργούσε ένα κλίμα πολεμικό, έκτακτης ανάγκης, απέναντι στον κορονοϊό, στην ακρίβεια, στους πρόσφυγες και μετανάστες, που δημιούργησε φόβο και ανασφάλεια στον κόσμο, χρησιμοποιήθηκε και για απευθείας αναθέσεις 10 δις. Ο φόβος και οι απευθείας αναθέσεις, μαζί με τα επιδόματα, ήταν από τους λόγους που κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ, μάλιστα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πήρε τα υψηλότερα ποσοστά.

Ο λόγος που επέλεξε έναν απόστρατο στρατηγό, είναι η συνέχιση του πολεμικού κλίματος, για να καλύπτει τις αβελτηρίες της κυβέρνησης στην οικονομία και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, εκτός του ότι, είναι Μυτιληνιός, δεν υιοθετεί το πολεμικό κλίμα του Μητσοτάκη, απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες και όχι μόνο.

Θα καταφέρει να επιβάλλει την πολεμική του ατζέντα ο Μητσοτάκης, οι πολίτες θα το επιτρέψουν;

Σημαντικό ρόλο έχουν και οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, τόσο με την προεκλογική ατζέντα που θα υιοθετήσουν, όσο και με τις συνεργασίες του δεύτερου γύρου.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Βόρειο Αιγαίο και στην Αττική, όπου η υποψηφιότητα του “Στρατιώτη του κόμματος“, Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Νίκο Χαρδαλιά, έχει ανάλογα χαρακτηριστικά, είναι βέβαιο ότι, θα επηρεάσουν την στρατηγική της κυβέρνησης μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Α’ Θεσσαλονίκης

Πατήστε και δείτε και τα 296 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.