Γιάννης Μαγκριώτης*: Ο «στρατιώτης του κόμματος» Νίκος Χαρδαλιάς και η γαλάζια καρδιά του Γιώργου Πατούλη.

0

Ο Μητσοτάκης φαίνεται, ότι κάτι άλλο εννοούσε, όταν έλεγε: «Είμαστε σε πόλεμο με την ακρίβεια και τις πυρκαγιές», αφού και τους δύο πολέμους τους έχασε.

Μάλλον ήθελε να δημιουργήσει πολεμική ατμόσφαιρα, για να ανακοινώσει τους Περιφερειάρχες που θα στηρίξει στην Αττική και στο Βόρειο Αιγαίο.

Ένα «Στρατιώτη του κόμματος», τον Αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και, τον Αλκιβιάδη Στεφανή, απόστρατο στρατηγό, Υφυπουργό Άμυνας, στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για να δούμε όμως, είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς συνεπής «στρατιώτης του κόμματος»;

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν στέλεχος της ΝΔ και με την υποστήριξή της εκλέχτηκε δήμαρχος του Δήμου Βύρωνα τρεις φορές.

Τον γνώρισα σε μια διαβούλευση για την γραμμή 4 του Μετρό, την οποία οργάνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον ίδιο Δήμο, το 2011.

Η συνάντηση ήταν τυχαία μετά την σύσκεψη, και μου εξέφρασε το παράπονο, γιατί δεν κλήθηκε στην διαβούλευση.

Η εικόνα που είχα για την θητεία του στον δήμο, ήταν γενικά θετική.

Το 2014, ήθελε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς, τότε Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός, έδωσε το χρίσμα στον Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

Σε εκείνες τις εκλογές τελικά ο Χαρδαλιάς κατέβηκε με τον Γιάννη Σγουρό, Περιφερειάρχη Αττικής, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και, η ΝΔ τον διέγραψε.

Τις εκλογές κέρδισε η Ρένα Δούρου στον δεύτερο γύρο από τον Γιάννη Σγουρό με την μεγάλη «ανατροπή» στον Πειραιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν 4 χρόνια Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό.

Αυτός είναι ο λόγος, που στην ανακοίνωση της ΝΔ, που τον χαρακτηρίζει «στρατιώτη του κόμματος», ενώ αναφέρει ότι, ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, δεν αναφέρει με ποιά παράταξη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανεντάχθηκε στην ΝΔ το 2019, μόλις έκανε την δήλωση στήριξης στον Γιώργο Πατούλη. Λίγες ημέρες μετά ο Μητσοτάκης έγινε Πρωθυπουργός και τον τοποθέτησε Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Γιώργος Πατούλης, ο «ανεξάρτητος και πετυχημένος Περιφερειάρχης», έγραψα χθες για τις «επιτυχίες» του, αφού ξεφτιλίστηκε από τον Μητσοτάκη, δήλωσε: «Η ΝΔ είναι στην καρδιά μου, δεν θα είμαι υποψήφιος, θα στηρίξω τον Νίκο Χαρδαλιά».

Λίγη αξιοπρέπεια παιδιά…, όχι φυσικά αυτή που του αναγνώρισε ο Μητσοτάκης από την Λέσβο, στην παρέμβασή του για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κομματικού υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή.

ΥΓ: Για την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή θα γράψω αύριο.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Α’ Θεσσαλονίκης

Πατήστε και δείτε και τα 295 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.