Νίκος Τσούλιας*: Καλωσορίζουμε στον Τομέα Παιδείας τον Στέφανο Παραστατίδη!

0

Φίλες και φίλοι
Χαιρετίζουμε και «καλωσορίζουμε» τον αγαπητό σύντροφο Στέφανο Παραστατίδη ως Κοινοβουλευτικό Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας.
Με τον πλούσια πολιτική και κομματική του εμπειρία, με τον πρωτόγνωρα δημιουργικό και άκρως αποτελεσματικό προεκλογικό αγώνα του (δεύτερο το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Κιλκίς με 17,35%!) και με τη σημαντική ιδεολογική / σοσιαλδημοκρατική του θεώρηση αποτελεί για τον Τομέα μας καθοριστικό παράγοντα για μια ακόμα πιο ελπιδοφόρα προοπτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής στην εκπαίδευση και στην πολιτική.
Του ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ. Θα είμαστε δίπλα του!
Σας επισυνάπτω ένα ξεχωριστό κείμενο του Protagon.gr για τον Στέφανο, για να τον γνωρίσουμε καλύτερα και γρηγορότερα!

Λίγα λόγια για τον Στέφανο Παραστατίδη
«Ο Στέφανος Παραστατίδης θεωρείται ο ΛΕΞ της πολιτικής. Όχι επειδή μαζεύει φανατικά νέους γύρω του, αλλά είναι ο τρόπος που το κάνει. Και στις ομιλίες του στις κεντρικές πόλεις του νομού έχει καταφέρει να φέρει χιλιάδες ανθρώπους, σε συγκεντρώσεις γεμάτες παλμό και ένταση
Στις συζητήσεις του δεν ζητάει από τους νέους ψήφο για τον εαυτό του, αλλά τη συμμετοχή τους και μόνο. Τους εξηγεί γιατί είναι ΠΑΣΟΚ αλλά τους ζητάει να γίνουν πρωτίστως φρουροί της δημοκρατίας, γιατί αυτή δίνει φωνή και δύναμη στον μη προνομιούχο, ενώ ο φασισμός είναι η ιδεολογία των δειλών και στοχοποιεί τους αδύναμους.
Δεν επιλέγει να πολιτεύεται με όρους επικοινωνίας, να κάνει χειραψίες και να χτυπάει πλάτες σε μνημόσυνα και εκκλησίες, να βγαίνει φωτογραφίες σε πανηγύρια, γάμους και κηδείες. Μιλάει για την πολιτική, τι τον μαγεύει σε αυτή, και πώς μπορεί να αλλάξει η χώρα μέσα από αυτή, που συνοψίζει τις ιδέες του, μιας και όπως αναφέρει και ο ίδιος, μέσα από την πολιτική επιδιώκει μία νέα κοινότητα αρχών και αξιών.
Ο Στέφανος έχει θέσει ως κεντρικό μότο της προεκλογικής του καμπάνιας την «Αλλαγή Παραδείγματος» και δηλώνει ευθαρσώς ότι θέλει να φέρει ένα αποτέλεσμα νίκης με τους δικούς του όρους, χωρίς πολιτικά παζάρια. Στόχος του είναι να κινητοποιήσει τη βάση του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, γιατί όπως αναφέρει αυτή θεωρεί την καρδιά της δημοκρατίας και μέσα από αυτή πιστεύει ότι μπορεί να έρθει η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.
Όπως δήλωσε στην κεντρική ομιλία που έκανε στο Κιλκίς και όμοιά της η πόλη δεν είχε ζήσει εδώ και δεκαετίες, στόχος του είναι το μήνυμα του «ευ πολιτεύεσθαι» από το μικρό Κιλκίς να γραφεί σε ένα χαρτάκι, να το βάλει σε ένα γυάλινο μπουκάλι και να το ρίξει στη θάλασσα, να φτάσει παντού. Να στείλει ένα μήνυμα ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν κι αλλιώς. Και πώς έτσι θα αλλάξει ο τόπος μας, έτσι θα αλλάξει η χώρα μας, έτσι θα αλλάξει ο κόσμος μας.
Εκτός των ορίων του Κιλκίς ο Παραστατίδης είχε γίνει γνωστός στους πολιτικούς κύκλους της Σοσιαλδημοκρατίας με το newsletter «Ο Ντέμοκρατ ο σωστός», μια φυσιογνωμία που γέννησε για να λογοπαίζει, παραθέτοντας ταυτόχρονα τις ιδέες του για ένα σύγχρονο κράτος.
Ωστόσο, η διαφορετική καμπάνια που κάνει, κυρίως μέσα από την φυσική του παρουσία σε όλα τα χωριά του νομού του αλλά και από το διαδίκτυο, έχει δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον σε έναν κόσμο που τα κόμματα θα ήθελαν να βάλουν ξανά στο παιχνίδι
».

* Ο Νίκος Τσούλιας, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και νυν Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Πατήστε εδώ και δείτε τα 271 προηγούμενα άρθρα του Νίκου Τσούλια

Share.

Comments are closed.