Χιλιάδες πτήσεις στην Ευρώπη κινδυνεύουν από τις απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας του Eurocontrol

0

Με ακύρωση ή καθυστερήσεις «απειλούνται» χιλιάδες πτήσεις στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω της προειδοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Eurocontrol ότι θα απεργήσουν μέσα στο καλοκαίρι.
Οι ελεγκτές του ευρωπαϊκού οργανισμού διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας, Eurocontrol, φέρεται να δήλωσαν ότι θα προχωρησουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τις περιόδους αιχμής του καλοκαιριού, αφού οι συνομιλίες με την εργοδοσία, σχετικά με τις αμοιβές, το προσωπικό και άλλα, κατέρρευσαν.
Όλοι όσοι ελπίζουν ότι θα κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι πρέπει τώρα να περιμένουν να μάθουν αν θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις τους, δεδομένου ότι οι ημερομηνίες της απεργίας να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.
Οι απεργίες αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις ή ακυρώσεις έως και 12.600 πτήσεων την ημέρα σε όλη την ήπειρο, δήλωσε στους Times πηγή του κλάδου.


Προειδοποίησε ότι «σε μια ολοκληρωμένη απεργία, το 20-30% των πτήσεων θα είχε τουλάχιστον καθυστερήσειςΠρόκειται για μεγάλους αριθμούς».
Η Eurocontrol αναμένει να εξυπηρετήσει 33.000 καθημερινές πτήσεις για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες, οι οποίες θα αυξηθούν σε περισσότερες από 34.000 τις Παρασκευές.
Ανώτερη πηγή των αεροπορικών εταιρειών δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο αντίκτυπος των απεργιών θα μπορούσε να είναι «μαζικός και εξαιρετικά ανασταλτικός», προσθέτοντας ότι δεν είχε γίνει μεγάλος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση πλήρους απεργίας.

Ένα πρώτο κύμα απεργιών πρόκειται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πηγές των Times.
Τι κάνει το
Eurocontrol 

Το Eurocontrol διαχειρίζεται περισσότερα από 96.000 μηνύματα την ημέρα από πιλότους και αεροπορικές εταιρείες, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν και οι ασυνέπειες πρέπει να αντιμετωπιστούν χειροκίνητα.
Κάθε πιλότος που πετά μέσα ή πάνω από την Ευρώπη υποχρεούται να υποβάλει σχέδιο πτήσης στο κέντρο επιχειρήσεων του Eurocontrol, όπως ορίζεται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Το κέντρο επικυρώνει το σχέδιο και διασφαλίζει ότι πολλά αεροπλάνα στην περιοχή δεν έχουν το ίδιο «διακριτικό κλήσης», έναν τρόπο αναγνώρισης των αεροσκαφών.
Ο οργανισμός ενεργεί ως «διαχειριστής δικτύου περιοχής», ώστε οι πτήσεις να μπορούν να διασχίζουν τα εθνικά σύνορα και να μεταβαίνουν με ευκολία μεταξύ των κέντρων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Είναι επίσης υπεύθυνος για τις χρονοθυρίδες προσγείωσης και αναχώρησης σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ενώ εκδίδει χρονοθυρίδες προσγείωσης και αναχώρησης σε ορισμένα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Share.

Comments are closed.