Ισχυρό μήνυμα δημοτικής αλλαγής και στήριξης στην υποψηφιότητα της Κρίστης Αγαπητού,  από τους πολίτες του Χαλανδρίου [Φωτο]

0

Εκατοντάδες κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και την παρουσίαση της πρώτης ομάδας υποψηφίων με το Συνδυασμό «Αγαπάμε το Χαλάνδρι – Κρίστη Αγαπητού για Δήμαρχος».

Το αίτημα για αλλαγή σελίδας στο Δήμο Χαλανδρίου εξέφρασαν χθες με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Χαλανδρίου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της υποψηφίας Δημάρχου Κρίστης Αγαπητού, η οποία εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», ενώ παρουσίασε και τους πρώτους 53 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο νίκης της δημοτικής παράταξης.
Τα πολιτικά μηνύματα που βγήκαν από την εκδήλωση αυτή ήταν πολλά κι επιβεβαίωσαν πως αποτελεί πλέον ανάγκη για την πόλη του Χαλανδρίου , να υπάρξει μια νέα δημοτική αρχή, η οποία θα δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων κι επαγγελματιών του πολυπληθέστερου Δήμου του Βόρειου Τομέα της Αττικής. Σε μια περίοδο μάλιστα που η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας έδωσε καθαρή εντολή να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά, το Χαλάνδρι δεν μπορεί πλέον να βρίσκεται πίσω, εγκλωβισμένο σε πολιτικές επιλογές και πρακτικές που δεν μπορούν να εγγυηθούν στην πόλη το μέλλον που της αξίζει.

Γιορτή νίκης με ισχυρά μηνύματα εντός κι εκτός πόλης.
Η εκδήλωση της Κρίστης Αγαπητού έστειλε πολύ ισχυρά μηνύματα εντός κι εκτός της πόλης για τη δυναμική της υποψηφιότητάς της,  αλλά και της ομάδας των υποψηφίων της , που αποτελούν δυναμικά στελέχη της τοπικής κοινωνίας .

Ήταν μία μεγάλη γιορτή νίκης, εν΄ όψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου. Αλλά κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι το «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» δεν είναι απλά ένα επικοινωνιακό εφεύρημα , αλλά  έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Αποτυπώνει το όνομα ενός συνδυασμού και μιας ομάδας ανθρώπων που γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου, έχουν γνώσεις κι εμπειρία για να διαχειριστούν τα τοπικά ζητήματα, έχουν ξεκάθαρο όραμα και σχέδιο για το μέλλον του Χαλανδρίου, με επικεφαλής μια έμπειρή αυτοδιοικητική επιστήμονα και μητέρα, που θα γίνει με τη στήριξη όλων των πολιτών, η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της πόλης μας.

Ισχυρές παρουσίες στην εκδήλωση
Από την εκδήλωση των εγκαινίων, κατακλύζοντας κάθε γωνιά του χώρου που φιλοξενεί το εκλογικό κέντρο (στο Εμπορικό Κέντρο του Χαλανδρίου που βρίσκεται επί της οδού Κολοκοτρώνη 9 και Γκίνη 6), δεν έλειψε κανείς.

Ήταν όλοι εκεί, διψασμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια της Κρίστης Αγαπητού και της ομάδας της, φτιαγμένη με τα πιο καλά «υλικά».
Έβλεπες την καθαρότητα στα πρόσωπα και το πάθος τους για  δημιουργία και μια νέα αρχή για την πόλη που αγαπάμε.
Συγκλονιστική ήταν η παρουσία των νέων, των γυναικών, ανθρώπων κάθε ηλικίας και επαγγελματικής τάξης, που «ζουν κι’ αναπνέουν» για να (ξανά) αγαπήσουν τη πόλη τους και τις γειτονιές της.
Για να δουν πάλι τον δήμο τους πιο ανθρώπινο, πιο σύγχρονο και λειτουργικό, πιο ασφαλή, πιο πολιτισμένο για τις Χαλανδραίες, τους Χαλανδραίους , αλλά και τους επισκέπτες του. Για να δουν την τοπική μας αγορά ξανά να παίρνει τα πάνω της, για να αναδείξουμε ξανά το ανθρώπινο πρόσωπο μιας πόλης που έχει την αλληλεγγύη στο dna της.
Πολλά σημαντικά πολιτικά πρόσωπα στήριξαν με την παρουσία τους το νέο ξεκίνημα για δημοτική αλλαγή στο Χαλάνδρι. 
Ήταν μαζί ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Βόρειου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο πρώην υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Οι πρώην Δήμαρχοι Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Γιώργος Κουράσης. Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Ήταν εκεί επίσης ο Νίκος Καυκάλας, η πολιτευτής Άρια Αγάτσα, ο πολιτευτής Μανώλης Κουτσογιαννάκης, η στενή συνεργάτιδα του υπουργού Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη, Βίβιαν Μαργέλου, η στενή συνεργάτιδα της Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, Ζωής Ράπτη, Άννα Καπαρέλη η στενή συνεργάτιδα του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Βόρειου Τομέα της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, Χαρά Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής ΝΔ του Βόρειου Τομέα Σπύρος Αβραμάκος αλλά και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της Κρίστης Αγαπητού
Στη σύντομη αλλά με ισχυρά πολιτικά μηνύματα τοποθέτησή της, η υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου Κρίστη Αγαπητού τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόθεση της ίδιας και των συνεργατών της είναι να διαμορφώσουν έναν Δήμο που να υπηρετεί τους πολίτες, να βρίσκεται δίπλα τους διαρκώς, 365 μέρες το χρόνο, κάνοντας την  καθημερινότητά τους πιο εύκολη.

Ακολούθως, η κ. Αγαπητού αναφέρθηκε στην επαγγελματική και επιστημονική της διαδρομή χάρη στην οποία,  έχει αποκτήσει εφόδια που μπορεί και θέλει να «επιστρατεύσει» προς όφελος των πολιτών και του Δήμου.
Ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μιας Δημοτικής Αρχής που κλήθηκε να διαχειριστεί τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχεδίασε και πέτυχε να εξυγιάνει τα οικονομικά του δήμου μας, παραδίδοντας στη σημερινή Διοίκηση ταμείο με πλεόνασμα ύψους 13 εκ. ευρώ.
Ως στέλεχος του Δημοσίου Τομέα στο παρελθόν και επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς σήμερα, η κ. Αγαπητού εργάζομαι πάντα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με κριτήριό της «την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και τη διαφάνεια».
«Εγκαινιάζουμε μία προσπάθεια για τα παιδιά μας, την τρίτη ηλικία, τους ευάλωτους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις της πόλης μας».
Όσον αφορά στην κινητήρια δύναμη του Συνδυασμού «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», η κ. Αγαπητού παρέθεσε μία σειρά από λόγους που την ώθησαν από κοινού με τους συνεργάτες της να διεκδικήσουν την ηγεσία του Δήμου.
Μεταξύ αυτών επισήμανε την «αγωνία μας να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε γειτονιές αξιοπρεπείς, καθαρές και ασφαλείς», τη δυνατότητα της τρίτης ηλικίας να ζει σε μία «πόλη με αξία», το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ισότιμη πρόσβαση παντού και την στήριξη της μικρής τοπικής επιχείρησης να επιβιώσει και να εξελιχθεί.

Το Χαλάνδρι μπορεί να πάει μπροστά με μια νέα Δημοτική Αρχή που έχει γνώση και πρόγραμμα.
Κεντρική σημασία στην παρέμβαση της κ. Αγαπητού είχε η αναφορά της στους βασικούς άξονες του προγράμματος της δημοτικής ομάδας «Αγαπάμε το Χαλάνδρι».
Μεταξύ άλλων, η υποψήφια δήμαρχος τόνισε  ότι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη είναι βασική προτεραιότητά της καθώς από την πόλη απουσιάζει ένα κατάλληλα οργανωμένο δίκτυο συγκοινωνίας που να ενώνει κάθε γειτονιά της ενώ το οδικό δίκτυο έχει παραμεληθεί.
Για την οργάνωση ενός δικτύου ασφαλών πεζοδρομίων η υποψήφια δήμαρχος υπογράμμισε ότι αποτελεί υποχρέωση μιας σοβαρής δημοτικής αρχής και εξέφρασε την πρόθεση της ομάδας της να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει κάθε δυνατό εθνικό και ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο.
Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα η κ. Αγαπητού προχώρησε στη διαπίστωση ότι εκείνο  γίνεται «κάθε χρόνο και χειρότερο» με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαίος ένας συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός για:

  • Την ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας
  • Την οργάνωση χώρων υπόγειας στάθμευσης
  • Την εισαγωγή συστημάτων ελεγχόμενης στάθμευσης
  • Την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα είναι η ρύπανση ορισμένων γειτονιών της πόλης και ιδιαίτερα των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων.
«Η δημοτική αρχή του κ. Ρούσσου φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση την ώρα που οι υπηρεσίες καθαριότητας λειτουργούν ανταποδοτικά μέσω των δημοτικών τελών που καταβάλλουμε»
ανέφερε εμφατικά η υποψήφια Δήμαρχος Χαλανδρίου, Κρίστη Αγαπητού.

Για την κοινωνική πολιτική μιας σύγχρονης δημοτικής αρχής, η κ. Αγαπητού τόνισε ότι «η στήριξη της οικογένειας, των νέων, της τρίτης ηλικίας και των ατόμων με αναπηρία έχει ιδιαίτερη θέση» στο πρόγραμμα του συνδυασμού.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην στήριξη των εργαζόμενων γονέων, την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης νέων και ανέργων, την ενισχυτική διδασκαλία για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές και την ανάδειξη ποιοτικών δημοτικών δομών άθλησης και πολιτισμού.
Τέλος, για την ομάδα «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας σε κάθε γειτονιά και για κάθε δημότη είναι μία «απολύτως ξεκάθαρη δέσμευση».

Θέλουμε έναν δήμαρχο εξωστρεφή και με πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων
Με την αναφορά στην αδυναμία της δημοτικής αρχής του κ. Ρούσου να προσελκύσει πόρους και προγράμματα προς όφελος της πόλης και των δημοτών, επέλεξε η κ. Αγαπητού να ολοκληρώσει την ομιλία της αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Όσοι Αγαπάμε το Χαλάνδρι, δεν θέλουμε έναν Δήμαρχο-μεσίτη αλλά έναν Δήμαρχο που θα ασχολείται με τα προβλήματα της καθημερινότητας μας.
Έναν Δήμαρχο εξωστρεφή, με ισχυρή φωνή και παρέμβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Απέναντι στην έλλειψη οράματος, ουσιαστικού έργου και τους ιδεολογικούς περιορισμούς του κ. Ρούσσου, εμείς απαντάμε με μία ομάδα ικανή να σχεδιάσει τον νέο ρεαλιστικό οδικό χάρτη για το Χαλάνδρι του 2030.» 

Η ισχυρή ομάδα των υποψηφίων
Μετά την τοποθέτηση της Κρίστης Αγαπητού, ακολούθησε η παρουσίαση των πρώτων 53 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής ομάδας, η οποία αποτελείται από τους

  1. Αβερκιάδης Χρυσόστομος (Τόμης), Επιχειρηματίας Εστίασης
  2. Αγγελή Βάλια, Υπάλληλος Υπουρ. Εσωτ., Δνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  3. Αγγελής Κων/νος, Δημ. Σύμβουλος, Επιχειρηματίας, Συγγραφέας
  4. Αλάι Αργύρης, Επιχειρηματίας, εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτων
  5. Αλεξανδρή Θεοδώρα, Δημ. Σύμβουλος, Υπεύθυνη Επιτροπής Βρεφονηπιακών Σταθμών
  6. Αντωνόπουλος Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
  7. Βαλληνδρά Αντιγόνη, Ιατρός
  8. Βερυκοκάκης Αντώνης, Απόφοιτος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  9. Βουλγαράκης Σωτήρης, Ψυκτικός
  10. Γαβριηλίδη Αρετή, Πρώην Προιστ. Τμήματος Εισπράξεων & Πληρωμών Δήμου Χαλανδρίου
  11. Γιαννάτος Μανώλης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  12. Γκαρώνη Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος
  13. Δασκαλόπουλος Αργύρης, Οδοντίατρος-Στοματολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
  14. Δασκαλοπούλου Μαριάνθη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  15. Δρακουλάκος Γιάννης, Μάνατζμεντ Επιχειρήσεων, Συνταξιούχος
  16. Δρίβας Κων/νος, Επιχειρησιακός Συνεργάτης ΕΥΔΑΠ
  17. Δωρής Μανώλης, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός
  18. Ζαραβίνου Γεωργία, Ιδιωτική Υπάλληλος
  19. Ζιάμπας Ιωάννης, Γυμναστής
  20. Θεοδωράκης Γιώργος, Χρηματοοικονομικός Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Δημοσιογράφος
  21. Καλογερής Νίκος, Οικονομολόγος
  22. Καρανίκα Άννα, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  23. Κατσανιώτη Γιούλη, Δημόσιος Υπάλληλος
  24. Κατσαρός Κων/νος, Εργάζεται στη Διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας
  25. Κιάκος Χρήστος, Δημ. Σύμβουλος, Τραπεζικός Υπάλληλος
  26. Κισαμιτάκη Πολυνίκη-Μαρία, Διοίκηση Επιχειρήσεων
  27. Κολοζάκης Παύλος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  28. Κόρπη Ολίβια, Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
  29. Κορομπίλη Ιωάννα, Οικονομολόγος
  30. Κουρπά Μαριλένα, Ιδιωτική Υπάλληλος
  31. Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Ιατρός Παθολόγος, Αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου
  32. Λέζας Παναγιώτης, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος Εταιριών
  33. Μαρίνης Μιχαήλ, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  34. Μαρκάκης Στέλιος, Φοιτητής
  35. Μεϊντάνη Γεωργία, Καθηγήτρια Φιλόλογος – Συγγραφέας
  36. Μεσσιάν Ελένη, Πολιτικός Μηχανικός
  37. Μπαφίτη Μαρία, Δραστηριοποιείται στο Εμπόριο και έχει δική της επιχείρηση στο Χαλάνδρι, Precious Couture
  38. Μποσινάκος Γιώργος, Οικονομολόγος
  39. Μουστάκης Αναστάσιος (Τάσος), Στέλεχος Πωλήσεων, Οικονομολόγος
  40. Νόμπελης Άρης, Πολιτικός Επιστήμονας-Εκλογικός Αναλυτής, Πρώην Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Χαλανδρίου
  41. Παπαγεωργίου Σωτήρης, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φυσικός
  42. Παπαευθυμίου Μιχάλης, Επιχειρηματίας
  43. Παυλιδάκης Αντώνης, Λογιστής
  44. Ράπτης Ιωάννης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  45. Σεβαστίδου Ζωή, Ιδιωτική Υπάλληλος στο χώρο της εστίασης
  46. Στούνος Βαγγέλης, Φοιτητής Πληροφορικής στην ΑΣΟΕΕ
  47. Σχοινά Έφη, Επιχειρηματίας
  48. Σωτηροπούλου Μυρτώ, Τελειόφοιτος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Βόλεϊ
  49. Τσιαμπάς Αθανάσιος, Δημ. Σύμβουλος Χαλανδρίου, Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής, Φυσικοθεραπευτής, ιδιοκτήτης Κέντρου Φυσικοθεραπείας «Physioaskisis», Εκπαιδευτής ΙΕΚ Χαλανδρίου
  50. Χαμηλάκη Εύη, Δικηγόρος, Απόφοιτος Νομικής Σχολής Αθηνών
  51. Χελιώτης Διονύσης, Πρωταθλητής Ελλάδος, πρώην μέλος Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας
  52. Χρήστου Νατάσσα, Ταξιδιωτική Σύμβουλος
  53. Ψύλλος Δημήτρης, Φαρμακοποιός, Ανώτερο Στέλεχος Φαρμακοβιομηχανίας

Ξεκινάμε για τη μεγάλη νίκη και ανατροπή. Το Χαλάνδρι γυρίζει σελίδα οριστικά.
Η 5η Ιουλίου 2023 «χαράχθηκε» πλέον για το Χαλάνδρι ως η μέρα εκκίνησης σε μια προσπάθεια που θα οδηγήσει στην ανατροπή και τη νίκη. Στη δημοτική αλλαγή που έχει ανάγκη το Χαλάνδρι, ώστε να επιστρέψει σε κάθε Χαλανδραία και κάθε Χαλανδραίος, το χαμόγελο στα χείλη του.

Είναι η αρχή μιας δημιουργικής πορείας που οδηγεί στην επίτευξη τυο μεγάλου στόχου, που είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο ισχυρό κι ανθρώπινο, με τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες που θα στηρίζουν την καθημερινότητά μας. Ένα Δήμο ψηφιακό, στο πλευρό του πολίτη . Ένα δήμο που θα στηρίζει τους ευάλωτους συμπολίτες μας και θα αντιμετωπίζει όλους τους δημότες του ισότιμα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.