Νίκος Φασφαλής: Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα υλοποιηθούν μετά τα μέσα του μήνα

0

Ανακοίνωση σχετικά με την συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, στην οποία μεταξύ των άλλων θα εξετασθούν θέματα σχετικά με τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής ) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, εξέδωσε ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ, με την παράταξη Δημοκρατική ΣυνεργασίαΝίκος Φασφαλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Φασφαλή
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θέλω να σας ενημερώσω ότι τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ με τα παρακάτω Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Θέματα σχετικά με τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής ) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ που θα πραγματοποιηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.
  2. Αποδέσμευση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάταξη για λόγους υγείας μέσω ΕΣΚ
  3. Μετάταξη εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποσπάσεων σε Φορείς από το Υπουργείο οδηγεί και στην καθυστέρηση της πραγματοποίησης των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Από το γεγονός αυτό ξεπηδά επιτακτικά και η διεκδίκηση του Κλάδου οι αποσπάσεις σε Φορείς και Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης να γίνονται από το ΚΥΣΠΕ με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια ώστε να διασφαλιστούν οι αρχές της Αξιοκρατίας και της Διαφάνειας
Έτσι θα δοθεί και ένα τέλος στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι αποσπάσεις αυτές και που αποτελεί ένα από τα απομεινάρια του πελατειακού Κράτους.
Εκτιμώ ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, παρά την προετοιμασία που έχει προηγηθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και το ΚΥΣΠΕ, λόγω αυτής της καθυστέρησης θα γίνουν μετά τα μέσα του μήνα.
Για κάθε εξέλιξη που θα υπάρχει θα σας ενημερώνω

Share.

Comments are closed.