Ο Γιάννης Κατσαρός αναλαμβάνει νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας στη θέση του Αλέξανδρου Κόπτση

0

Στην ανάρτησή μας της 28ης Ιουνίου 2023 σας είχαμε ενημερώσει για τα πιθανά ονόματα, που θα αναλάμβαναν την θέση του νέου Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Πρώτον είχαμε τοποθετήσει τον πρώην σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου, Διδάκτορας Διοίκησης Εκπαίδευσης Γιάννη Κατσαρό, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας θα είναι και ο εκλεκτός του Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Αλέξανδρο Κόπτση., ποιυ ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα
Ο κ. Κατσαρός γνωρίζει σε βάθος τα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, καθώς στο παρελθόν έχει περάσει από το Υπουργείο κι έχει χειριστεί σημαντικά εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα.

Ποιος είναι ο Γιάννης Κατσαρός
Ο Γιάννης Κατσαρός είναι εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει υπηρετήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δάσκαλος, διευθυντής και σχολικός σύμβουλος (2012-2018).
Ως αποσπασμένος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (1997-2002) έχει ασχοληθεί με την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού.
Διετέλεσε σύμβουλος υπουργού παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου (2010-12) για θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης.
Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης.
Έχει διδάξει και διδάσκει θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης στην Εκπαίδευση σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο ΕΚΠΑ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΕΚΔΔΑ, στο Παιδαγωγτικό Ινστιτούτο, στο Πάντειο.
Έχει εκδόσει τα βιβλία «Εισαγωγή στη Διοικητική Επιστήμη» (2003, σε συνεργασία με τον Γ. Τύπα) και «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» (2008) και έχει γράψει σειρά άρθρων.

Share.

Comments are closed.