Την Τρίτη 4 Ιουλίου εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ

0

Μετά την παραίτηση, λόγω της υπουργοποίησής του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 συγκαλείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ώστε να προχωρήσει στην εκλογή νέου Προέδρου.
Ως γνωστόν το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλείται από τον επισπεύδοντα Α΄ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Ποια είναι η διαδικασία εκλογής Προέδρου
Σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ. 4, 5 και 6 του ΠΔ 75/2011 (ΦΕΚ Α΄182), ο νέος Πρόεδρος εκλέγεται από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, μέσα σε δέκα ημέρες από τότε που η θέση θα μείνει κενή για οιονδήποτε λόγο. Παράλληλα πρέπει να συμπληρωθεί η κενωθείσα θέση συμβούλου που κατείχε ο τέως Πρόεδρος.

Να τονισθεί ότι τη θέση του κ. Παπαστεργίου καταλαμβάνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλειος Τσιάκος.
Ο νέος Πρόεδρος εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της ΚΑΔΕ και εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων.
Αν δεν επιτευχθεί το ποθούμενο αποτέλεσμα ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, εκλέγεται Πρόεδρος όποιος λάβει στην τρίτη ψηφοφορία τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Αν όμως στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι λάβουν ίσο αριθμό ψήφων, ενεργείται ανάμεσά τους κλήρωση από τον προεδρεύοντα.

Share.

Comments are closed.