Παύλος Γερουλάνος: Πριν από 27 χρόνια, έφυγε ο Ανδρέας Παπανδρέου

0

Έφυγε, χωρίς να μας αφήσει ποτέ. Γιατί πρόλαβε να χτίσει, μαζί με εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες, το σύγχρονο πολιτικό σπίτι της μεγάλης, δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Έγιναν πολλά από τότε για τα οποία έχουμε μιλήσει και τα οποία έχουμε αναλύσει ατελείωτες ώρες. Υπάρχουν όμως δύο πράγματα τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη σημασία λίγο πριν την κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Το πρώτο, είναι η διαχρονική προσφορά του Κινήματος στην Ελλάδα η οποία αναγνωρίζεται μέχρι και σήμερα, ακόμα και από τις νεότερες γενιές που δεν έζησαν κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο, είναι το πόσο ανάγκη έχει και πάλι η κοινωνία το έργο και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ. Διότι σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, χρειαζόμαστε μια παράταξη που πιστεύει στην Ελληνίδα και στον Έλληνα και ότι η πατρίδα μας μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, κάνοντας όλους μας περήφανους.

Στις εκλογές του Μαΐου, κάναμε το πρώτο βήμα για την επαναφορά του πράσινου ηλίου σε ρόλο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας. Στις 25 Ιουνίου, μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, αυξάνοντας και άλλο τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ.

Η συμμετοχή θα κρίνει πολλά. Θα κερδίσει εκείνη και εκείνος που θα πάει στην κάλπη. Θα χάσει όποια και όποιος απέχει. Διότι η χώρα χρειάζεται σοβαρή, υπεύθυνη αντιπολίτευση χωρίς «κραυγές» και προσωπικές επιθέσεις, που θα καταφέρει να σταθεί αντίβαρο στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα αποτελέσει την αξιόπιστη, προοδευτική, κυβερνητική πρόταση που θα μπορέσει να εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός.

Περάσαμε πολλά στο παρελθόν. Τώρα, κοιτάμε το σήμερα και το μέλλον. Γιατί είναι ανάγκη, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας, να βρεθούμε ξανά κάτω από τη σκεπή που θεμελίωσαν οι αρχές και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ και ο ιδρυτής του, για να στεγάσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες ενός ολοκλήρου λαού.

Ξανά μαζί.
Ξανά στο σπίτι μας
Στις 25 Ιουνίου, ξανά ΠΑΣΟΚ

Share.

Comments are closed.