Νίκος Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία – Ούτε στην περίπτωση που έχει 148 – 149 έδρες [Βίντεο]

0

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ. Το λέω ξεκάθαρα». Με τον τρόπο αυτό προσδιόρισε ως στόχο, να είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η αξιόπιστη δύναμη της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε τη «διαδρομή» προς το στόχο του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο αγώνας μου δεν έχει ταβάνι, αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντιστρέφοντας το ερώτημα για το πως θα κινηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη ΝΔ: «Είναι πιθανό το σενάριο ακυβερνησίας με την πρωτοφανή διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος;».
Στη συνέχεια έκανε σφοδρή επίθεση στην Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας ότι «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρίστηκε ότι «πέρασε η «τρομοκρατία» με το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας ακόμη και με το κόμμα Βαρουφάκη, ενώ όλοι ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα μια ιστορική στάση στα πράγματα, δεν έπαιξε ποτέ με τη δραχμή, όπως άλλοι». Εξαπολύοντας δε πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε προεκλογικά να τσουβαλιάσει το ΠΑΣΟΚ με όσους έπαιξαν με τη δραχμή, αλλά δεν τα κατάφερε», ότι «Η ΝΔ έκανε δημοσιονομικά «εγκλήματα» μέσα στην τετραετία και αυτά που έχει υποσχεθεί δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει
Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό ξανά, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δις ευρώ απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών αντί να καταγκρεμνιστεί, αύξησε τα ποσοστά του. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο πρόγραμμα μας».
Ο Νίκος Χατζηνικολάου, επέμεινε ρωτώντας αν θα συγκυβερνήσει, ακόμα και στο ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να έχει 148, 149 έδρες και να τον καλέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Σήμερα έχει 172 έδρες, αν τον μήνα που έρχεται χάσει αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία, σημαίνει ότι κάτι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καλά και θα το πληρώσει στην κάλπη. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Στη συνέχεια ανέφερε: «Σας απάντησα, έχουμε άλλα προγράμματα, απεδείχθη στον δημόσιο διάλογο… Θα κάνει κυβέρνηση είτε μόνος του είτε με ένα άλλο κόμμα. Απλά τα πράγματα. Είτε θα έχει πλειοψηφία, είτε με ένα άλλο κόμμα. Το πιθανότερο σενάριο δεν είναι να έχουμε ακυβερνησία. Είναι η αντιπολίτευση».

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου

Share.

Comments are closed.