Ο Τσίπρας στη μέγγενη Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα για τα «ψηφαλάκια» του Κασιδιάρη

0

Σαν να μην έφτανε για το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η υπόθεση Κατρούγκαλου, τώρα καλείται να διαχειριστεί και το άνοιγμα Τσίπρα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, έκανε ένα ξεκάθαρο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας:
«Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε και να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή. Δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά. Άρα, λοιπόν, τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν το προηγούμενο διάστημα από τη Χρυσή Αυγή και υιοθέτησαν ένα κομμάτι της πρακτικής και της ιδεολογίας της, δίνουμε καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε. Δεν τους βάζουμε απέναντι, απέναντι βάζουμε τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους».
Και σαν να μην έφτανε αυτό το πολιτικά τυχοδιωκτικό άνοιγμα, ήρθε να επιβαρύνει το κλίμα και η ανάρτηση του έγκλειστου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έδωσε «γραμμή», σ τους ψηφοφόρους του «να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν κατά συνείδηση ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη». Επιπλέον τους είπε να είναι «ιδιαιτέρως καχύποπτοι» με τα κόμματα ΕΑΝ, Πλεύση Ελευθερίας, ΝΙΚΗ και Τζήμερο.


Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είπε όχι στον αποκλεισμό του μαχαιροβγάλτη, δεν συμπορεύτηκε με το δημοκρατικό τόξο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να πάρει ρεβάνς, ενώ απέτυχε ως κυβέρνηση -αυτό το ξέρετε- αλλά απέτυχε και ως αντιπολίτευση […]. Είπε ”όχι” παντού […] Και φυσικά ”όχι” στον αποκλεισμό του μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμπορεύθηκε στο μεγάλο δημοκρατικό τόξο, το οποίο επιχειρήσαμε να οικοδομήσουμε».

Νίκος Ανδρουλάκης:Τανγκό με τους δολοφόνους
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει περίτρανα το “τανγκό” με αυτούς τους δολοφόνους, γιατί δεν ψήφισε ο χορηγός της Νέας Δημοκρατίας την τροπολογία που απαγόρευσε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και των μεταναστών να συμμετέχουν στις εκλογές».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ντροπή και αίσχος
Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς όπως τόνισε «είναι ντροπή να απευθύνεται ο κ. Τσίπρας στα ναζιστικά ορφανά της Χρυσής Αυγής».

«Ψάχνει ψηφαλάκια, αυτό που κάνει πάντα, δεν τον ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι ναζί, αν είναι φασίστας, προσπαθεί να τον προσελκύσει. Αυτός θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ;» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Γεροβασίλη: «Βεβαίως» θα ήταν φυσιολογικό κάποιος που ψήφιζε Χρυσή Αυγή να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ
Όμως πέρα από τις δηλώσεις Τσίπρα ιδαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση της υποψήφιας Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία, ταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους Γιώργο Παπαδάκη, την Μαρία Αναστασοπούλου και τον Αντώνη Δελατόλα, από τη Μαρία Αναστασοπούλου αν θα θεωρούσε φυσιολογικό να της πει κάποιος «Αν ερχόταν κάποιος άνθρωπος και σας έλεγε: ψήφιζα μέχρι τώρα Χρυσή Αυγή και ετοιμαζόμουν να ψηφίσω Κασιδιάρη, αλλά τώρα θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα σας φαινόταν φυσιολογικό;» και απάντησε «Βεβαίως. Και θα συζητούσα μαζί του τι έκανε τότε και τι σημαίνει σήμερα, και θα ήταν μια εξέλιξη που θα την έβλεπα στη θετική κατεύθυνση ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν κάποια στιγμή και ένα λάθος που έκαναν» συμπλήρωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αναλυτικά ο διάλογος:
Γεροβασίλη
: Έχουμε αναλύσει και με τοποθετήσεις στη Βουλή που είχαμε και τους εγκληματίες μέσα στο κοινοβούλιο τι σήμαινε όλο αυτό. Δεν συμβαίνει ξαφνικά σήμερα αυτό. Έχουμε αναλύσει και έχουμε ξεχωρίσει τον ψηφοφόρο ο οποίος δεν κατανοούσε ακριβώς τι σήμαινε η στήριξη σ’ αυτό το μόρφωμα και στήριζε τη Χρυσή Αυγή. Προφανώς και τον διαχωρίζαμε από την εγκληματική οργάνωση. Τα μέλη που έκαναν εγκληματικές ενέργειες τα εντάσσω μέσα στο σύστημα της Χρυσής Αυγής.
Αναστασοπούλου: Εάν ερχόταν ένας άνθρωπος και σας έλεγε ψήφιζα μέχρι τώρα Χρυσή Αυγή, ετοιμαζόμουν να ψηφίσω Κασιδιάρη, αλλά τώρα θα ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα σας φαινόταν φυσιολογικό;
Γεροβασίλη: Βεβαίως. Και θα συζητούσα μαζί του τι ακριβώς έκανε τότε και τι σημαίνει σήμερα. Θα ήταν μια εξέλιξη την οποία θα την έβλεπα σε θετική κατεύθυνση, ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ακόμη και εάν έχουν συμπεριφερθεί εκλογικά λάθος κάποια στιγμή.

Share.

Comments are closed.