Νίκησε στις εκλογές της Χειμάρρας ο Φρέντη Μπελέρης – Η πρώτη του δήλωση

0

Ο ομογενής Φρέντη Μπελέρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Κερδίζουμε» που παραμένει υπό κράτηση, επικράτησε στις εκλογές της Χειμάρρας με ποσοστό 50,12% έναντι 49,88% του εκλεκτού του Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων. Κερδισε το Δήμο με διαφορά μόλις 19 ψήφων μόλις και τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία να είναι στο 34%.
Ο Μπελέρης έλαβε 3837 ψήφους έναντι 3818 ψήφων που κέρδισε ο Γκιόργκι Γκόρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στη Χειμάρρα, Χρήστος Νικολαΐδης, για λίγη ώρα είχε σταματήσει η καταμέτρηση ψήφων, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες από όσους παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι παρατηρητές έχει αποστείλει η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, όπως και ο ΟΑΣΕ.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος δήμος της Χειμάρας δημιουργήθηκε και λειτούργησε το 2015, προσαρτώντας τις δύο παράκτιες ενότητες, Λούκοβο και Χειμάρα, την ορεινή ενότητα Hora-Vranishti. Η Χιμάρα είναι η μεγαλύτερη δημοτική ενότητα με περίπου το 60% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Στις εκλογές στο Δήμο Φοινικαίων (Bashkia Finiq) νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ρωμαίος Τσάκουλης (Romeo Çakuli) με 41 % των ψήφων έναντι 29% αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του, τον Λεωνίδα Παππά (Leonidha Papa) και Λεωνίδα Χρήστου (Leonidha Hristo).

Στο Δήμο Δρόπολης (Bashkia Dropull), το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατάφερε να κερδίσει με 81,25% των ψήφων. Ο υποψήφιός του Δημητράκης Τόλης., έχει εξασφαλίσει 3709 ψήφους, υψηλό περιθώριο ψήφων σε σύγκριση με τον Θανάση Μανέκα (Thanas Maneka) που έχει λάβει 679 ψήφους και ο Κώστας Γκάρος (Kosta Garo) 177 ψήφους.

Η πρώτη δήλωση του Φρ. Μπελέρη: Νίκησε η Δημοκρατία, κέρδισε η Χειμάρρα, ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά
Την πρώτη δήλωση μέσα από τη φυλακή έκανε ο Φρέντη Μπελέρης, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Χειμάρρας.
«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χειμάρρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!», έγραψε ο Φρέντη Μπελέρης στον λογαριασμό του στο Facebook.

Share.

Comments are closed.