Άγρια κόντρα του Κώστα Βαξεβάνη με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη ο εκδότης του Documento

0

«Επικοινωνιακό βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτηρίζει τον Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη της εφημερίδας «Documento», με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε ανάρτηση του κ. Βαξεβάνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη για την υπόθεση των υποκλοπών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
«Μετά τους “τραμπισμούς” και τα fake news του συστήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, την σκυτάλη πήρε ο επικοινωνιακός βραχίονας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Βεξεβάνης, για να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ουδέποτε μίλησε για λίγες παρακολουθήσεις.
Επαναλαμβάνει τη θεωρία του ίδιου, της εκπροσώπου τύπου Πόπης Τσαπανίδου και του Παύλου Πολάκη, περί «εκβιαζόμενου» και «ανήσυχου ασταθή».
Ας τον ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν έχει καμία ανησυχία.
Ανησυχία θα έπρεπε να αισθάνεται ο ίδιος και οι συν αυτώ, που έχουν αποδειχθεί οι χρυσοί χορηγοί του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις φαιδρότητες που διακινούν για «τοπικά νομίσματα» και ανοχή στις “Δήμητρες”

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε προχωρήσει το βράδυ της Παρασκευής σε μια ανάρτηση στο Twitter, η οποία αναφερόταν σε όσα υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη.
Συγκεκριμένα σε σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν κατά τη διάρκεια του debate υποννοούσε ότι θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Σε κάθε κανονικό ευρωπαϊκό κράτος στο οποίο έχουμε διάκριση των εξουσιών, και η Δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη, αυτοί οι άνθρωποι που με παρακολουθούσαν κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών και μου έστειλαν και το Predator, αυτοί που παρακολουθούσαν τους έξι αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρακολουθούσαν υπουργούς της κυβέρνησης… Δε λέω άλλα πρόσωπα γιατί απ’ ό,τι μαθαίνω δεν υπήρχαν και άλλα πρόσωπα συγκριτικά με αυτά που έλεγαν κάποιοι συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι για να θολώνουν την πραγματική υπόθεση» και συνέχισε πιο κάτω: «Γραφτήκανε 60-70 ονόματα. Αν θέλετε την άποψή μου αυτό έγινε για να θολώσει την υπόθεση. Δεν υπήρχαν πραγματικά στοιχεία, το σταματάω εδώ πέρα. Το λέω γιατί αυτό θα είναι το τέλος αυτής της υπόθεσης. Ας κάνει καλά η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη τη δουλειά της και εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε…».

Πάνω σε αυτή την τοποθέτηση ήρθε η ανάρτηση του Βαξεβάνη, ο οποίος ωε γνωστόν από κάποιους θεωρείται και ο πρωταγωνιστής των αποκαλύψεων των ονομάτων που φέρονταν να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ:
«Ο @androulakisnick είπε στην εκπομπή της @AGiamali ότι υπήρχαν ελάχιστες παρακολουθήσεις και τα ονόματα που δημοσιεύτηκαν ήταν για να θολώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι δημοσιογράφοι τα νερά. Πώς αλήθεια θα θόλωνε ο αριθμός των παρακολουθήσεων τα νερά; Γιατί άραγε το λέει αυτό, όταν έχουν δημοσιευτεί αποδεικτικά στοιχεία και συνομιλίες που δείχνουν το αντίθετο; Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο, από την προσπάθεια να ρίξει όσο το δυνατόν μικρότερη ευθύνη στον Μητσοτάκη. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που στο #debate ενώ καθόταν δίπλα του και είχε την ευκαιρία να τον εκθέσει , δεν τον ρώτησε επιτακτικά γιατί τον παρακολουθούσε. Σε λίγο ίσως υποστηρίξει ότι δεν συνέβη τίποτα και πρέπει να κάνει κυβέρνηση με τη ΝΔ. Και επειδή όσα είπε τα απέδωσε σε πληροφορίες και όχι σε στοιχεία, να μεταφέρω κι εγώ τις πληροφορίες μου, ότι στον κύριο Ανδρουλάκη ήδη έχουν μεταφέρει όσα έχουν καταγράψει οι κοριοί και αυτό τον κάνει κάπως…ανήσυχο και ασταθή».

 

Share.

Comments are closed.