Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης – Η αντίδραση του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Ιλί Μανιάνι και του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα

0

Την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε το δικαστήριο της Αυλώνας στην Αλβανία.
Σύμφωνα τον ΣΚΑΪ, ο ομογενής υποψήφιος θα μεταφερθεί στις φυλακές των Τιράνων όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον 10 μέρες.
Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής και σήμερα στη δίκη ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του.
Για πολιτική απόφαση έκαναν λόγο οι συνήγοροί του. Στο μεταξύ, σε νοσοκομείο των Τιράνων διακομίστηκε ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του Μπελέρη, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο.
Σήμερα έγινε γνωστή και τρίτη σύλληψη ομογενούς. Πρόκειται για τον Βλαδήμηρο Κουμή, πρώην Δήμαρχο Λουκόβου, που επίσης κατηγορείται για εξαγορά ψήφων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα χρονικά των αλβανικών εκλογών πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σύλληψης υποψήφιου δημάρχου δυο μέρες πριν την κάλπη ο οποίος ταυτόχρονα τυχαίνει να είναι ελληνικής καταγωγής.
Πάντως, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αλβανία, Παναγιώτη Μπάρκα, ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει κανονικά στα ψηφοδέλτια και θα ψηφιστεί κανονικά, ανεξαρτήτως από τις εξελίξεις που θα μεσολαβήσουν στη συνέχεια.
Μάλιστα χθες διεξάχθηκε κανονικά και η τελική προεκλογική συγκέντρωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς βέβαια την παρουσία του, όπου οι ομιλητές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο Μπελέρης θα είναι ο νικητής των εκλογών.
Το πλήθος δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει συνθήματα υπέρ της νίκης του, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν στιγμή όταν η κόρη του ομογενούς υποψήφιου, Ερμιόνη, απευθύνθηκε στο πλήθος κλείνοντας την εκδήλωση.
«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.
Να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση ήταν πολλοί οι οπαδοί του, όπου όμως καταγράφονταν και ο έκδηλος ο φόβος και η αγανάκτηση μαζί.

Στο πλευρό του Μπελέρη και πρώην υπουργός του Ράμα
Οργισμένη είναι και η αντίδραση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης σε κυβέρνηση υπό τον Έντι Ράμα το διάστημα 2015-2017, Ιλί Μανιάνι (Ylli Manjani), μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη.Σε δημοσίευσή του στα social media μιλά ότι με το “έτσι θέλω” καταργείται η ελευθερία των πολιτών.

«Οπότε πιάστηκε στα πράσα και είναι ύποπτος!!!!!!
Αν πιάστηκε στα πράσα να δίνει χρήματα, σε ποιον τα έδωσε αυτά τα χρήματα;!
Γιατί ο παραλήπτης των χρημάτων δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω;!
Πόσα χρήματα έδωσε;! Πού είναι τα χρήματα ως υλικό τεκμήριο εγκληματικής πράξης;!
Αν έχουν δοθεί χρήματα, γιατί συνδέονται με τις ψήφους, όταν δεν έχουν γίνει ακόμη;!
Για όνομα του Θεού μη μας λέτε ότι συλλάβατε τον άλλον επειδή υποσχέθηκε!!!
Γιατί θα πρέπει να συλλάβετε πρώτα το “αφεντικό” για υποσχέσεις!!! Ωωωω Δικαστική Αστυνομία του Κράτους!
Με ποια εντολή δικαιολογείτε την αστυνομική καταδίωξη του υποψηφίου;! Καμία αναφορά. Απλά καταχρηστική παρέμβαση.
Επιστολές που λένε “εγώ σε βάζω μέσα τελεία και παύλα”.
Κοιτάξτε προσεκτικά τι καταστροφή αποτελούν οι επίσημες αυτές επιστολές με τις οποίες στερούν τις ελευθερίες των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα. Κανένα στοιχείο, καμία απόδειξη για να καταλάβεις την υποτιθέμενη σύλληψη επ’ αυτοφόρω. Απλά εικασίες και υποδείξεις χωρίς νόημα.
Επαναλαμβάνω, υποστηρίζεται ότι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω! Αλλά κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, ή τουλάχιστον αναφορά σε κάποιο γεγονός που έλαβε χώρα. Ποτέ!
Αυτή είναι μια ακόμη μοιραία απόδειξη που δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση βρίσκονται υπό την επιρροή του Έντι Ράμα.
Καμία σχέση με την πολιτική ανεξαρτησία, το σύνταγμα και
το νόμο!

Αν ήμουν κάτοικος Χιμάρας θα ψήφιζα τον Φρέντη Μπελέρη,» γράφει ο πρώην υπουργός Μανιάνι.


Πύρρος Δήμας: Αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι για τη σύλληψη Μπελέρη στη Χειμάρρα
Την οργή του εξέφρασε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, του ομογενούς υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας από τις αλβανικές Αρχές.,br.«Κάποιοι είχαμε τη βαριά και σκοτεινή μοίρα να μεγαλώσουμε με το φόβο των συνεπειών της ελευθερίας του λόγου & υπο τη συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Σήμερα, αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία & τραυματίζουν το κράτους δικαίου» έγραψε στο Twitter ο χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, ο οποίος κατάγεται από τη Χειμάρρα.

Share.

Comments are closed.