Αναμενόμενη επίθεση Τσίπρα & Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη λίγο πριν τις εκλογές

0

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη έκανε εχθές ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από μεγάλο διάστημα επίμονου φλερτ στο οποίο όμως δεν βρήκε ανταπόκριση, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επιμένει να κρατά ίσες αποστάσεις.
«Ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει να πει με ξεκάθαρο τρόπο ότι με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι», τόνισε εχθές ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για τη μη ανταπόκριση ως τώρα του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρότασή του για μετεκλογική συνεργασία.
Επανήλθε μάλιστα και πάλι με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Αυτό είναι το παράδοξο της κληρονομιάς του Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου είχε έναν αντίπαλο. Τη δεξιά. Δεν είχε μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις».
Στο ΠΑΣΟΚ απαντούν ότι «πολύ αργά και καιροσκοπικά θυμήθηκε το μέτωπο με τη δεξιά ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς όταν κυβέρνησε εκείνος επέλεξε ως κυβερνητικό εταίρο το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ».
Αναφέρουν ακόμα ότι «για χρόνια αποσιωπούσε, αν δεν συγκάλυπτε κιόλας, την ευθύνη της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή που οδήγησε την οικονομία της χώρας σε χρεοκοπία». Και υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε υπουργό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και σήμερα έχει ως υποψήφιο βουλευτή τον Βαγγέλη Αντώναρο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της δεξιάς κυβέρνησης Καραμανλή, την οποία εξακολουθεί να υπερασπίζεται. «Άρα για ποιο μέτωπο με τη δεξιά μιλάνε;» αναρωτιούνται.
«Δεν θέλουν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά εχθές στην ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη είναι εξαιρετικά καχύποπτοι με την επίθεση φιλίας του Αλέξη Τσίπρα και θεωρούν ότι αυτή γίνεται για δύο λόγους: Επειδή ο ίδιος δεν έχει άλλο αφήγημα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναπτύξει δυναμική νίκης και κυρίως επειδή στοχεύει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εξού και οι ισχυρισμοί του Τσίπρα ότι το πρόγραμμα του δεν διαφέρει και πολύ από το δικό τους.
Ο Ανδρουλάκης πάντως, λένε οι πληροφορίες, θα επιμείνει μέχρι και την ημέρα των εκλογών στο «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» και θα αποκρούει κάθε απόπειρα προσέγγισης.
«Δεν θέλουν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά στην χθεσινή του ομιλία. «Λέει η Ν.Δ. ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας λέει “γιατί να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ; Είναι πιο κοντά στη Ν.Δ.”. Το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στον ελληνικό λαό και αγκαλιάζει τις πραγματικές του αγωνίες. Τα ψηφοδέλτια μας, κ. Τσίπρα, είναι γεμάτα αριστερούς προοδευτικούς δημοκράτες. Εσείς τα βρήκατε με τη Ν.Δ., με τους Καμμένους, με τον κ. Αντώναρο».
Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη για να τρομάξει τους κεντρώους ψηφοφόρους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει πει δημόσια ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δέχθηκε ποτέ να τον συναντήσει, αναπροσαρμόζει τώρα τη στρατηγική του σχετικά με το ΠΑΣΟΚ,  παρουσιάζοντας ως «μονόδρομο» τον στόχο της νίκης με αυτοδυναμία.
Χθές σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ο πρωθυπουργός ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν δέχθηκε να τον συναντήσει από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
Το καινούργιο βέβαια είναι τώρα ο ισχυρισμός του ότι ο Ανδρουλάκης σήμερα και το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ απ’ ό,τι είναι στη Νέα Δημοκρατία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «τους ενώνει ένας κοινός στόχος και αυτός είναι να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός. Το είπε και ο κ. Βαρουφάκης, το λέει και ο κ. Ανδρουλάκης, το λέει και ο κ. Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μητσοτάκης.
Είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη για να τρομάξει τους κεντρώους ψηφοφόρους και να παρουσιάσει το κόμμα του ως μόνη επιλογή για όσους δεν θέλουν να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αυτό είναι το καινούργιο αφήγημα και με αυτό θα πορευτεί ως την κάλπη της 21ης Μαΐου.
Στη χθεσινή συνέντευξή του έδωσε πολύ καθαρά αυτό το στίγμα της νέας στρατηγικής: «Η άποψή μου είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης, από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να τοποθετήσει το ΠΑΣΟΚ πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ ό,τι στη Νέα Δημοκρατία. Είναι μια επιλογή, τη σέβομαι. Είναι δικό του, εξάλλου, κόμμα, δεν μπορώ εγώ να υπεισέλθω στα εσωτερικά…» είπε, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης «στην οποία θα συμμετέχει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Βαρουφάκης με τη “Δήμητρα”».

Share.

Comments are closed.