Υποψήφιος με το ΕΑΝ ο Παϊτέρης – Από τον Τσοβόλα στη ΝΔ, το κλαρίνο στη Ρηγίλλης και το φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ

0

Με το κόμμα “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Βασίλης Παϊτέρης, συνεχίζοντας την πολιτική του σταδιοδρομία, έχοντας γυρίσει σχεδόν όλα τα κόμαματα.
Την ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του τραγουδιστή έκανε ο Κωστής Αϊβαλιώτης στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου και ανέφερε: «Μεγάλη η χαρά μου που θα είμαι μαζί στους συνδυασμούς του ΕΑΝ με τον αγαπημένο φίλο μου και κορυφαίο τραγουδιστή Βασίλη Παϊτέρη».


Ο Παϊτέρης και οι εκλογικές του “μάχες” σε όλα σχεδόν τα κόμματα
Ο Βασίλης Παϊτέρης έχει να επιδείξει… πλούσια εκλογική καριέρα, αφού έχει συμμετάσχει, στις εθνικές εκλογές, ως αρχικά υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος (ΔΗ.Κ.ΚΙ.) του Δημήτρη Τσοβόλα, το 1996.

Ο πολιτικός του λόγος άρχιζε και τελείωνε στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ρομά. Από το κόμμα του Τσοβόλα, μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ, όμως το “φλερτ” και η στήριξη δεν μετουσιώθηκαν σε επίσημη υποψηφιότητα, λόγω διαφωνιών.
Μετέπειτα, στις εκλογές του 2004 μπήκε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Μάλιστα, η υποψηφιότητά του είχε συνοδευτεί και με μουσική υπόκρουση, με το πολύ γνωστό του τραγούδι “Λόγια Κλειδωμένα” το οποίο αφιέρωσε στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.
Συγκεκριμένα, τη νύχτα της 7ης Μαρτίου του 2004, όταν η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, ο Παϊτέρης έπαιζε κλαρίνο έξω από τη Ρηγίλλης, πανηγυρίζοντας την εκλογική νίκη Καραμανλή. Ήταν τότε που οι οπαδοί της ΝΔ φώναζαν το περίφημο σύνθημα «πάρτι, πάρτι, στις 7 του Μάρτη»…
Η συμμετοχή το στο ψηφοδέλτιο την ΝΔ ήταν και ο λόγος που ο Ρομά καλλιτέχνης δεν κατέβηκε ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, όταν είχε ενσωματωθεί στις τάξεις του κόμματος και καλούσε σε μαζική στήριξη στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Όμως η υποψηφιότητά του έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει σάρκα και οστά και στις εκλογές του 2019, καθώς ο ίδιος δήλωνε ότι ήταν «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβω στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και εφόσον υπάρξει μια τέτοια πρόταση».
Μάλιστα ήταν παρών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι, όπου “γεννήθηκε” και επισήμως η Προοδευτική Συμμαχία.
Επιπλέον ο κ. Παϊτέρης είχε επισκεφθεί και τον Αλέξη Τσίπρα, όταν αυτός ήταν πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.
Τώρα ήρθε η σειρά του ακροδεξιού κόμματος του Κανελλόπουλου να αποτελέσει πολιτική στέγη του Παϊτέρη, ο οποίος καταγράφει μια νέα σελίδα στο βιογραφικό του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Παϊτέρης είναι επίσης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων και Φίλων της Τσιγγάνικης Μουσικής, με τον διακριτικό τίτλο “ΡΟΜΕΝ“. Επιπλέον, είναι ιδρυτής του Πολιτικού φορέα Δημοκρατικό Κίνημα Ευπαθών Ομάδων (ΔΗ. Κ. Ε.Ο.).

Share.

Comments are closed.