Νίκος Αλιβιζάτος: O ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω σε κοινό υπόμνημα των τριών κομμάτων στον Άρειο Πάγο κατά του Κασιδιάρη

0

Με 9-1 από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κόπηκε από τις εθνικές εκλογές, το “Εθνικό Κόμμα Έλληνες”, του καταδικασμένου για την υπόθεση της “Χρυσής Αυγής” Ηλία Κασιδιάρη, ενώ την ίδια ώρα, πέρασε ομόφωνα ώστε να συμμετάσχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου.
Ο καθηγητής νομικής, Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγαλύτερα κόμματα δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το εγχείρημα αυτό όμως, όπως τόνισε, δεν προχώρησε γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Είχα αναλάβει την πρωτοβουλία να κάναμε ένα υπόμνημα από κοινού τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όπου θα βγαίναμε ισχυροί. Αυτή η πρωτοβουλία έμεινε πίσω γιατί δεν το θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κρίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει το κόμμα του υπόμνημα αφού δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή, ο κ. Αλιβιζάτος το χαρακτήρισε “μικρόψυχο. Νομίζω τα λέει όλα αυτή η λέξη. Είναι μικρόψυχο“.
Σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να δώσει το “πράσινο φως” στο “ΕΑΝ” του Κανελλόπουλου τόνισε πως «ήταν αναμενόμενη, υπήρχαν ενδείξεις για την εξάρτηση του κυρίου Κανελλόπουλου από τον Κασιδιάρη, αλλά όχι όπως στην περίπτωση του κόμματος Κασιδιάρη αποδείξεις. Θα θυμάστε, την προηγούμενη εβδομάδα διετέλεσε για ένα δεκαήμερο πρόεδρος και των δύο κομμάτων ο κύριος Κανελλόπουλος. Υπήρχαν οι δηλώσεις του Κασιδιάρη από τη φυλακή που εκθείαζε τον κύριο Κανελλόπουλο ως πολύ σπουδαίο άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις του.
Είναι προφανές ότι εάν αύριο ο κ. Κασιδιάρης κάνει μία δήλωση μέσα από τη φυλακή και καλέσει τους ανθρώπους του να ψηφίσουν τον Κανελλόπουλο τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να εμποδιστεί ο κύριος Κανελλόπουλος. Αυτό έχει τελειώσει με την έκδοση αυτής της απόφασης. Επαναλαμβάνω με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση: Ένας φασίστας μπορεί να είναι υποψήφιος
» πρόσθεσε ο κ. Αλιβιζάτος για την επόμενη ημέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

«Με δικαστική διάγνωση πέντε ετών σε καμία χώρα της Ευρώπης, του πολιτισμένου κόσμου, ένας σχηματισμός σαν τη Χρυσή Αυγή, ή τους “Έλληνες” που ηγείται σημαίνον στέλεχος της “Χρυσής Αυγής”, δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιο» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο καθηγητής.
Σχετικά με τις δεύτερες κάλπες εφόσον αυτές στηθούν ο κ. Αλιβιζάτος υπογράμμισε ότι: «Θα υπάρξει ξανά κρίση. Πάλι θα χρειαστεί τα κόμματα να δηλώσουν αν μετέχουν στις εκλογές. Η ίδια διαδικασία θα είναι».

Share.

Comments are closed.