Άρειος Πάγος: Κόπηκε το κόμμα Κασιδιάρη -Κατεβαίνει τελικά στις εκλογές το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου

0

«Κόπηκε» με πλειοψηφία (9-1) από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και κατά συνέπεια δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ενώ αντίθετα ομόφωνα επέτρεψε τη συμμετοχή  του κόμματος «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.
Σύμφωνα με το Mega, όσον αφορά το σκεπτικό της απόφασης, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη θεωρήθηκε ότι είναι συνέχεια της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, της οποίας έχουν καταδικαστεί στελέχη, ενώ μέλη της εντοπίστηκαν στα ψηφοδέλτια.
Αύριο αναμένεται το σκεπτικό της απόφασης, που βγαίνει για πρώτη φορά από το 1975 και θα αξιολογεί τον πρόσφατο σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενώ θα αναφέρει και τους λόγους που άφησε εκτός το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και «πέρασε» το κόμμα του κ. Κανελλόπουλου.
Σε ανάρτησή του, νωρίτερα, ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε προαναγγείλει ότι θα αντιδράσει αύριο.


Αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόφαση μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην Σία Κοσιώνη, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός εκλογικής διαδικασίας φαίνεται ότι τίθεται το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου, αφού όπως ανακοίνωσε ο ίδιος δεν κατάφερε να υποβάλει εμπρόθεσμα τα ψηφοδέλτια ηλεκτρονικά μέχρι την καταληκτική προθεσμία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Τυπικά είναι ακόμη υποψήφιο. Όταν όμως οι δικαστές εξετάσουν τον φάκελό του και δουν ότι λείπουν από μέσα τα ψηφοδέλτια, τότε αυτομάτως θα το αποκλείσουν από τις επικείμενες εκλογές.
Επίσης κατά την πρώτη διαδικασία ελέγχου ονομάτων και εμβλημάτων από τον Άρειο Πάγο, “κόπηκαν” από τις εκλογές η Πατριωτική Ενωση του Προδρόμου Εμφιετζόγλου στην οποία συμμετείχε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, καθώς επίσης και το κόμμα Πατρίδα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο του
«Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση γραφείου τύπου σχολιάζει την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη
«Οφείλουμε, ωστόσο, να παρατηρήσουμε ότι αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα “Έλληνες” όσο και το κόμμα “ΕΑΝ”, όπως ζητήσαμε στο δικό μας υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο, ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος “ΕΑΝ” να ήταν πολύ πιο ισχυρή.

Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κόμματος “ΕΑΝ”, ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον Άρειο Πάγο καν υπόμνημα

Share.

Comments are closed.