Ανδρουλάκης και Παπανδρέου μαζί στην πορεία της Πρωτομαγιάς

0

Στην πορεία της Πρωτομαγιάς σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν ο πρώην και ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κρατώντας από ένα κόκκινο γαρίφαλο και οι δυο τους βρέθηκαν στη συγκέντρωση, ανάμεσα και σε άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Δουδωνής, Λουκάς Αποστολίδης Έφη Χαλάτση , Μαρία Δημητρακοπούλου, Γιάννης Κανελλάκης, Νίκος Τσούλιας κ.α., προκειμένου να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.
Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι, χαιρέτησαν κόσμο που βρισκόταν στο σημείο και συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης  σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους χαμηλούς μισθούς που οδηγούν τους νέους στη φυγή στο εξωτερικό.
«Σήμερα, εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης των αγώνων και των θυσιών των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, αλλά και λίγο πριν τις εθνικές εκλογές έχουμε χρέος να αποτιμήσουμε την πραγματική θέση των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας.
Οι πραγματικοί μισθοί, μόνο το 2022, μειώθηκαν 7.4% και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών είναι η τρίτη χειρότερη ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συλλογικές συμβάσεις υπονομεύτηκαν. Η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη είναι η ανάπτυξη για θέσεις εργασίας των 400 και 500 ευρώ, που συνεχίζουν να κάνουν τους νέους μας να έχουν προτεραιότητα τη φυγή στο εξωτερικό.
Γι’ αυτό λοιπόν στις 21 Μαΐου καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να πάρουμε μαζί απόφαση Αλλαγής για να οικοδομήσουμε μια νέα ελπίδα κοινωνικής δικαιοσύνης, προοπτικής για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες και κυρίως για τις νεότερες γενιές» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια έκθεση λουλουδιών, όπως νομίζει ο Πρωθυπουργός.
Πρωτομαγιά, είναι η απαίτηση και οι αγώνες των εργαζόμενων για καλύτερη ζωή και για ισχυρή φωνή. Είναι η απαίτηση των εργαζομένων, των Ελλήνων πολιτών και όλων των λαών της γης, για μια πολιτεία δημοκρατική και δίκαιη.
Αυτές οι αξίες, αυτές οι κατακτήσεις, απειλούνται παντού σήμερα. Και στην Ελλάδα.
Απειλούνται από την τεράστια οικονομική ανισότητα. Απειλούνται από την τεράστια ακρίβεια για τους πολλούς, από τις μεγαλύτερες τιμές που έχουμε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ΕΕ, από τα τεράστια κέρδη των λίγων.
Απειλούνται από την ιδιωτικοποίηση των πάντων, από την υγεία και την παιδεία, μέχρι και το νερό που πίνουμε.
Απειλούνται από την αδιαφάνεια, την αυθαιρεσία, την υπονόμευση της ανεξαρτησίας των Μέσων Ενημέρωσης.
Απειλούνται από την κατασπατάληση των πόρων του Ελληνικού λαού και από τα χατίρια στους ολιγάρχες.
Μόνο οι αγώνες και η συμμετοχή μας μπορούν να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση. Πρώτα από όλα, με τη συμμετοχή όλων μας σε αυτές τις εκλογές και με τη συμμετοχή των νέων, που θέλουν μία καλύτερη Ελλάδα.
Χρειάζεται συμμετοχή για να σταματήσουμε την υποχώρηση της δημοκρατίας, αλλά και να προχωρήσουμε προς μία πράσινη, δίκαιη, συμμετοχική πολιτεία, με φωνή δυνατή για κάθε πολίτη.
Αυτές τις αρχές και αξίες έχουμε στο DNA του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό παλεύουμε, γι’ αυτό θα παλεύουμε
», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Share.

Comments are closed.