Τουρκία: Ο Ερντογάν ακυρώσω και την τρίτη ημέρα των εκλογικών εμφανίσεων λόγω της ασθένειάς του

0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan ), ο οποίος κυβέρνησε την Τουρκία για δύο δεκαετίες ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια πρόεδρος, επιδιώκει μια τρίτη προεδρική θητεία στις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος όμως ακύρωσε τις προεκλογικές του εμφανίσεις για τρίτη ημέρα σήμερα Παρασκευή, αφού αρρώστησε από εντερική λοίμωξη (intestinal infection), σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι του.
Ο Ερντογάν, επρόκειτο να εμφανιστεί στα εγκαίνια μιας γέφυρας στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας, αλλά το πρόγραμμά του άλλαξε και θα συμμετάσχει, ωστόσο, μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο του.
Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν σπανίως παραλείπει να παραστεί σε εγκαίνια υποδομών, μέσω των οποίων προωθεί την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Και προχθές, Τετάρτη, επίσης δεν παρέστη στα εγκαίνια σιδηροδρομικής γραμμής για αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας στην Άγκυρα.
Ο Ερντογάν αρρώστησε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης το βράδυ της Τρίτης την ώρα που έδινε ζωντανή συνέντευξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς Ulke TV και Kanal 7 της Τουρκίας αργά την Τρίτη και μάλιστα το πρόγραμμα διακόπηκε. Όταν η συνέντευξη συνεχίστηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα, ο Ερντογάν, εξήγησε ότι του παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα και ζήτησε συγγνώμη για τη διακοπή.
Έμοιαζε χλωμός την Πέμπτη καθώς εγκαινίαζε πυρηνικό εργοστάσιο μέσω βίντεο στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ασθένειά του.
Άλλοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να διαλύσουν τις ανησυχίες για την υγεία του 69χρονου ηγέτη ενόψει των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών του επόμενου μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο έντερο το 2011.
Επιπλέον θυμίζουμε ότι κυβερνά την Τουρκία από το 2003, πρώτα ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος από το 2014.
Μάλιστα αυτόν τον καιρό έκανε πολύ  σκληρή προεκλογική εκστρατεία, παρακολουθώντας πολλές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα κάθε μέρα.
Ο κύριος αντίπαλος του Ερντογάν, ο ηγέτης της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (Kemal Kilicdaroglu), που υποστηρίζεται από τη Εθνική Συμμαχία (Nation Alliance), μια ομάδα έξι πολιτικών κομμάτων.
Ο Κιλιτσντάρογλου και άλλα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση του Ερντογάν.
Τούρκοι αξιωματούχοι διέψευσαν τις διαδικτυακές φήμες ότι ο Ερντογάν είχε υποστεί σοβαρή ασθένεια και νοσηλεύτηκε.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την υγεία του Προέδρου (Ερντογάν)», έγραψε στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας του, Φαχρετίν Αλτούν (Fahrettin Altun).
Ο Δρ Φαχρετίν Κότζα (Fahrettin Koca), υπουργός Υγείας, είπε ότι ο Ερντογάν βελτιώνεται.
«Ήμουν μαζί του σήμερα το πρωί. Η υγεία του είναι καλά», είπε ο Κότζα, χθες «Η επίδραση της γαστρεντερικής του λοίμωξης έχει μειωθεί. Θα συνεχίσει το πρόγραμμά του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.