Εκλογές 2023: Τελικά κατεβαίνει το κόμμα του Κασιδιάρη «Έλληνες» και Πρόεδρο τον ταξίαρχο Χατζηλιάδη– Στην Α’ Αθήνα ο ίδιος

0

Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου με το κόμμα του, «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» και όχι με το ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, όπως επιχειρήθηκε αρχικά.
Ο ίδιος, αν επιτραπεί από τον Άρειο Πάγο, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και πρόεδρο του κόμματός του τοποθέτησε τον καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 22 Απριλίου ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος προχώρησε, με αίτηση που κατέθεσε εκπρόσωπός του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην επαναφορά του κόμματος «ΕΑΝ». Αυτή η κίνηση είχε έρθει λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας «ανάχωμα» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «ΕΛΛΗΝΕΣ», πρόεδρος του οποίου είχε αναλάβει ο κ. Κανελλόπουλος ως εκλεγμένος παμψηφεί από τη Γενική Συνέλευση των περίπου 70 μελών του.
Σημειώνεται ότι, σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή ονόματος και εμβλήματος πολιτικών κομμάτων στον Αρειο Πάγο.

Η ανακοίνωση του Κασιδιάρη:
«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη.

Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν αυτήν την στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα μας. Έχουμε υποχρέωση απέναντί τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος. Όποιος επίορκος κυβερνητικός ή δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το Κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια.
Στις 2 Μαΐου στον Άρειο Πάγο θα αναμετρηθεί το Δίκαιο με το Άδικο, ο Νόμος με την Παρανομία, η Δημοκρατία (που εκπροσωπείται από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες) με την τυραννία του πολιτικού συστήματος. Έχω χάσει ήδη 3,5 χρόνια της ζωής μου μέσα σε καθεστωτικές φυλακές, γιατί δεν σταμάτησα ποτέ να μάχομαι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Δικαστικής μάχης που έρχεται, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα: πως ο ανένδοτος αγώνας για το Δίκαιο, την Αλήθεια και την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος».


Χατζηλιάδης: Μας περιμένει κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία
Ο νέος πρόεδρος του κόμματος «Ελληνες», ταξίαρχος Δημήτρης Χατζηλιάδης, στην πρώτη δήλωσή του μετά την επίσημη ανακοίνωση, τόνισε:

«Υπηρέτησα ενόρκως την Πατρίδα για δεκαετίες, και σήμερα εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στο Έθνος των Ελλήνων. Μας περιμένει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία».
Ποιος είναι ο Ταξίαρχος Χατζηλιάδης
Ο Δημήτριος Χατζηλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Ταξίαρχος εν αποστρατεία. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου. Υπηρέτησε την Πατρίδα από πολλές θέσεις και δεκάδες μονάδες σε ολόκληρη την χώρα. Γνωρίζει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και έβγαλε δεκάδες σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχει έντονο συγγραφικό έργο με μελέτες, διατριβές και δημοσιευμένα άρθρα. Συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε πολλές ενώσεις και συλλόγους και έχει λάβει Έπαινο το 2020 από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για 123 Αιμοδοσίες.


Κανελλόπουλος: Αυτόνομο το ΕΑΝ στις εκλογές – Καμία σύγκρουση με Κασιδιάρη
Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η κάθοδος του κόμματος ΕΑΝ στις εκλογές θα είναι αυτόνομη και αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δήλωση του προέδρου του, Αναστασίου Κανελλόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι η αλλαγή των σχεδίων του δεν έγινε επειδή υπήρξε σύγκρουση με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Μάλιστα με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha υποστήριξε πως «θα κατέβουμε αυτόνομα με το δικό μας κόμμα. Το κόμμα αυτό λέγεται ΕΑΝ και στο κόμμα αυτό καλούμε τους πολίτες να στρατευτούν».

Πάντως ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως δεν προηγήθηκε καμία σύγκρουση με τον Ηλία Κασιδιάρη. «Αρχικώς ήταν αποφασισμένος να μην κατέβει, ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του, όμως μετά το άρθρο του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, άλλαξε προφανώς απόφαση και δήλωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές και ό,τι θέλει ας γίνει», σημείωσε ο κ. Κανελλόπουλος και πρόσθεσε: «Μην χρησιμοποιείτε τη λέξη «τα σπάσατε”. Αυτό σημαίνει σύγκρουση και δεν υπήρχε σύγκρουση».

Share.

Comments are closed.