Αρσάκειο: Διώχνουν από το σχολείο τους έξι μαθητές που έδεσαν συμμαθητή τους με πετονιά

0

Ο σύλλογος διδασκόντων στο Αρσακείου Γυμνασίου, αποφάσισε την αποβολή από το σχολείο των εμπλεκόμενων μαθητών της Γ’ Γυμνασίου που έδεσαν συμμαθητή τους με πετονιά, καθώς και ενός ακόμη από μικρότερη τάξη, διότι είχε βγάλει σουγιά στο σχολείο.
Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει γνωστοποιηθεί, «όπως ορίζουν οι κανόνες της δεοντολογίας. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανηλίκους που εμπλέκονται σε ένα ζήτημα σχολείου», τονίζει στην εφημερίδα «Καθημερινή» στέλεχος του σχολείου.
Βεβαίως, η απόφαση εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «η οποία μπορεί να την εγκρίνει αυτούσια ή να την τροποποιήσει, αλλά και να την εκτελέσει», όπως πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος. Αυτό αφήνει περιθώριο -εκτός φυσικά από τυχόν τροποποίηση της- η απόφαση να εκτελεστεί αργότερα, κατά τη λήξη του σχολικού έτους.
Επίσης, μετά την ΕΔΕ φέρεται να ετέθη σε διαθεσιμότητα καθηγητής επειδή δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντα του. Εκπαιδευτικοί του σχολείου, πάντως, δήλωσαν στην “Καθημερινή” ότι η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση περί της διαθεσιμότητας, παρότι πιθανή, δεν επιβεβαιώνεται.

Share.

Comments are closed.