Αρσάκειο: Οι γονείς ζήτησαν να φύγουν από το σχολείο τους “νταήδες” – Σήμερα οι αποφάσεις

0

Αποφάσεις αναμένονται σήμερα για τη σοκαριστική υπόθεση bullying με θύμα 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο σχολείο. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ζητήσει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές που έκαναν bullying στον 15χρονο, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος θα ζητήσει ποινικές διώξεις των υπευθύνων.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων μαθητών του σχολείου, περιστατικά με ναρκωτικά, συμβάντα σχολικού εκφοβισμού και πειθαρχικά παραπτώματα, είναι καθημερινά και το bullying με την πετονιά δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τυλίξουν με πετονιά τον 15χρονο, οι νταήδες του Αρσακείου είχαν κατεβάσει το παντελόνι σε έναν συμμαθητή τους.
Όλα αυτά συμβαίνουν, σύμφωνα με τις ανώνυμες καταγγελίες, με τους καθηγητές να είναι απλοί θεατές.
Το ανησυχητικό είναι ότι ο 15χρονος είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει χωρίς αντίδραση  τον εφιάλτη που βίωνε και να διαχειριστεί μόνος του τους νταήδες και φυσικά αν δεν υπήρχαν τα σημάδια στον λαιμό από την πετονιά, ο μαθητής δε θα είχε μιλήσει ποτέ στην οικογένειά του και θα συνέχιζε να υπομένει τον Γολγοθά του σχολικού εκφοβισμού.
Ο κυνισμός και το φράσος των παιδιών – δραστών του αποτρόπαιου περιστατικού τρομάζει κάθε νοήμονα άνθρωπο, καθώς στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την απεχθή πράξη τους, υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι μόνοι που παρενοχλούσαν τον 15χρονο.
«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι, δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε, και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση», φέρονται να είπαν, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή τους.
Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρουν συγγενείς μαθητών, ορισμένοι από τους δράστες δείχνουν αμετανόητοι, ενώ άλλοι απειλούν συμμαθητές τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου στο Αρσάκειο, έξι μαθητές, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, ακινητοποίησαν αρχικά τον συμμαθητή τους, και στη συνέχεια του πέρασαν πετονιά στο λαιμό και στο υπόλοιπο το σώμα του. Οι ανήλικοι, κορόιδευαν και έβριζαν χυδαία το θύμα.
Ο 15χρονος μαθητής, όταν οι δράστες βγήκαν από την αίθουσα, έβγαλε την πετονιά από το λαιμό και το σώμα του, πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχτηκε από τους έξι ανήλικους.
Όταν επέστρεψε σπίτι του στα Μεσόγεια, η μητέρα του είδε τις εκδορές στο λαιμό κι έτσι ο ανήλικος της αποκάλυψε τον “εφιάλτη” που έζησε.
Αμέσως οι γονείς του, το βράδυ της Παρασκευής, κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Share.

Comments are closed.