Άννα Διαμαντοπούλου: Επικίνδυνη μια διακυβέρνηση από συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25

0

Η πρώην επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου και υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, που ηγείται του φιλοευρωπαϊκού think-tank «Το Δίκτυο», σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» εξηγεί πως η ελληνική συντηρητική κυβέρνηση έχει συσσωρεύσει αρνητικά στοιχεία το τελευταίο διάστημα και ανησυχεί. Παράλληλα εκφράζει φόβους για ενδεχόμενη μετεκλογική πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και δηλώνει πως θεωρεί επικίνδυνη μια διακυβέρνηση από έναν συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25.
«Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε ορθάνοικτη την πόρτα σε μια κρίση για τη χώρα»,
 τονίζει η κα Διαμαντοπούλου που νωρίτερα παραδέχεται ότι αν κάποιος τη ρωτούσε για τους σχετικούς κινδύνους στις αρχές της χρονιάς θα απαντούσε ότι ο κίνδυνος ήταν μικρότερος.

«Αρκεί να πάρει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις όλων των υποψηφίων. Ενώ κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, κανείς δεν αφήνει ανοικτή την πόρτα για μια πιθανή συμμαχία. Υπάρχει λοιπόν κίνδυνο να μην υπάρξει πλειοψηφία».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στην Ελλάδα από τις επερχόμενες εκλογές θα έχει να αντιμετωπίσει «ακανθώδη θέματα», όπως αυτό των σχέσεων με την Τουρκία, ενώ τονίζει την ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στη χώρα κυρίως δε στους τομείς της δικαιοσύνης, της υγείας και της παιδείας.
Η κυρία Διαμαντοπούλου παρομοιάζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς αυτές που αντιμετωπίζει στη Γαλλία ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισημαίνοντας ότι τόσο ένας όσο και ο άλλος δεν έχουν άλλη επιλογή από την προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων.

  • Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στο δημοσιογράφο Alexia Kefalas, στην γαλλική συντηρητική εφημερίδα Le Figaro με τίτλο «Anna Diamantopoulou sur la Grèce: «La tragédie ferroviaire du mois de mars a fait ressortir beaucoup de maux de cet État défaillant», στα γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.